BSC Unisson biedt Longa’30 knap weerstand (0-2)

Na de bekerstunt bij Grol (2-3 winst) stond er in de volgende ronde van de beker wederom een mooi affiche op het programma voor het team van Michel Weiss. Op Sportpark De Zweede kwam op donderdag 23 november Longa’30 uit Lichtenvoorde op bezoek. Longa’30 speelt haar competitiewedstrijden in de 4e divisie en dat is vier niveaus hoger dan de 4e klasse waarin BSC Unisson acteert. Bij BSC Unisson ontbraken Dave Voogtsgeerd, Pim Ratering, Martijn Brinkman en Rens Boerkamp vanwege blessures en voor hen waren Seth Baan (JO19-1), Thomas van Ham (JO19-1), Luc Nibbelink (2e elftal) en Dennis van Ommen (2e elftal) bij de wedstrijdselectie gehaald.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 20.Willem Hoitzing, 11.Mick Koenderink, 7.Pascal ter Meer en 10.Arjan Wissink©

6.Seth Baan, 9.Thomas van Ham, 14.Dennis van Ommen en 18.Luc Nibbelink

Het plan van aanpak was voor de formatie van Michel Weiss om het veld zo klein mogelijk te houden. Zorgen dat we met elkaar compact staan en als team functioneren. Dat deed BSC Unisson in de eerste helft voortreffelijk. De gasten hadden veel meer balbezit, maar wisten niets te creëren. Het was zelfs BSC Unisson dat de betere mogelijkheden had in de eerste helft. Na tien minuten kwam BSC Unisson bijna op voorsprong toen als Mick Koenderink aan de linkerkant in de diepte wordt weggestuurd. De keeper van Longa’30 besloot uit te komen, maar Mick was eerder bij de bal en schoot de bal met zijn linker over de keeper heen. Helaas stuiterde de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft werd Arjan Wissink net buiten het strafschopgebied neergelegd en hij nam de toegekende vrije trap snel op Mick Koenderink en ook deze keer ging de inzet van Mick net naast. Longa’30 weet geen openingen te vinden in de Boekelose defensie en moet het hebben van een aantal cornerballen. Deze leverden voor hen echter niet het gewenste resultaat op.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde, maar speelt BSC Unisson met de wind tegen. Twee keer weet het nog in de buurt te komen van het doel van Longa’30. Een schot van Huub Hassink ging over en eenmaal had BSC Unisson een cornerbal. De bezoekers uit Lichtenvoorde kregen ook een aantal schietkansen, maar deze werden door de prima keepende Luuk van Ham gekeerd. Twintig minuten voor tijd onderscheid Luuk van Ham zich nogmaals als de spits van Longa’30 een grote kans krijgt, maar met een katachtige reflex tikt Luuk van Ham de bal uit de hoek. Hierna besluit Michel Weiss enkele wissels door te voeren en brengt hij Dennis van Ommen voor Pascal ter Meer en maakt Seth Baan zijn officiële debuut in het eerste elftal. Hij komt binnen de lijnen voor Lennart Weber. Met nog een kwartier op de klok begint het er steeds meer op te lijken dat BSC Unisson met een penaltyserie de kans krijgt om door te bekeren, maar een minuut later gaat het alsnog mis. Een vrije bal lijkt een prooi voor Luuk van Ham, maar de bal stuitert vervolgens tegen een voet van een speler van Longa’30 het doel in (0-1). Hopend op dat ene kansje wordt de wedstrijd na deze tegentreffer hervat, maar aan deze hoop maakt de rechterspits van Longa’30 in de 81e minuut een eind. Na een individuele actie over de rechterkant laat hij Luuk van Ham in de korte hoek kansloos (0-2). In de slotfase worden Thomas van Ham en Luc Nibbelink nog binnen de lijnen gebracht voor Mick Koenderink en Joep Timmers. Na 92 minuten voetballen maakt het prima functionerende arbitrale trio een eind aan de wedstrijd en zit het bekeravontuur voor BSC Unisson erop.

Met opgeheven hoofd konden de manschappen van Michel Weiss van het veld aflopen, want met 2-0 verliezen van een vierde divisionist is zeker geen schande. Aankomende zondag speelt BSC Unisson wederom op Sportpark De Zweede. Dan is LSV Lonneker de tegenstander in competitieverband en zal er om 14:00 afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink