BSC Unisson wint ook bij Rood Zwart (1-4)

Op zondag 24 september wist BSC Unisson de competitie te beginnen met een 2-3 overwinning op De Tubanters 1897. Vier dagen later stond de tweede competitiewedstrijd al op het programma en dat was de uitwedstrijd bij Rood Zwart. Deze wedstrijd stond gepland op zondag 8 oktober, maar dan is in Boekelo de Military. We zijn Rood Zwart dankbaar dat ze met ons mee wilden denken en zodoende werd de wedstrijd op donderdag 28 september gespeeld. Bij BSC Unisson ontbraken Dave Voogtsgeerd (vakantie) en Rens Boerkamp (blessure). Vanuit de JO19-1 sloot Thomas van Ham voor de tweede keer aan. In de beker tegen DEO maakte Thomas al zijn debuut voor het eerste elftal van BSC Unisson.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

3.Robert Roossink, 5.Joost Aalpol, 7.Pascal ter Meer en 14.Thomas van Ham

Net als in de uitwedstrijd tegen De Tubanters was BSC Unisson ook in de eerste helft in Delden heer en meester. Verdedigend werd er niets weggegeven en aanvallend werden er meerdere aanvallen opgezet. Na een mooie één-twee tussen Pim Ratering en Arjan Wissink is het Pim die alleen voor de doelman komt te staan en koelbloedig afrondt. Via Lennart Weber, Pim Ratering en Arjan Wissink krijgt BSC Unisson goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar zij wist het net niet te vinden. Na 25 minuten voetballen is het Mick Koenderink die wel doeltreffend is. Vanaf de linkerkant komt Mick na een goede actie naar binnen en schiet met een bekeken bal in de korte hoek raak (2-0). Mick Koenderink is ook verantwoordelijk voor de 0-3, want in de 36e minuut schiet hij een afgeslagen cornerbal hard tegen de touwen. Rood Zwart komt in het eerste bedrijf niet verder dan een tweetal cornerballen en een afstandsschot. Vlak voor rust krijgt Rood Zwart alsnog één goede kans, maar in een één op één duel komt Luuk van Ham als winnaar uit de strijd.

Dat BSC Unisson de eerste helft domineerde was aan het begin van de tweede helft wel te zien, want de trainer van Rood Zwart voerde een drietal wissels door. Waar het elftal van Michel Weiss het zich afgelopen zondag in de tweede helft onnodig lastig maakte, speelde het vandaag in de tweede helft goed georganiseerd en kreeg het al snel een kans op de 0-4 via Martijn Brinkman. Met een mooie solo was Martijn een viertal verdedigers te snel af, maar mistte in het strafschopgebied net de balans om doeltreffend te kunnen afronden. Na een uur spelen weet BSC Unisson de wedstrijd te beslissen. Het is Mick Koenderink die aan de rechterkant voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander te snel af is en de voortrekt. Deze voorzet wordt bij de eerste paal door Pim Ratering gemist, maar wordt bij de tweede paal uit een moeilijke hoek binnengeschoten door Arjan Wissink. Na deze treffer worden Pim Ratering en Huub Hassink door trainer Michel Weiss naar de kant gehaald en komen Pascal ter Meer en Robert Roossink binnen de lijnen. Het geloof in een resultaat dobbert weg bij Rood Zwart en de Boekelose formatie probeert nog een vijfde treffer te maken. Ook Joost Aalpol en Thomas van Ham worden nog ingebracht en zij vervangen Mick Koenderink en Tom Tankink. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd, maar gaf in de laatste minuut nog een cadeautje aan Rood Zwart. In het strafschopgebied is er nauwelijks contact tussen Lennart Weber en zijn tegenstander, maar toch ging deze heel gewillig naar de grond. Het gevolg was een strafschop en deze werd bijna gekeerd door Luuk van Ham (1-4). Een klein smetje op een prima voetbalavond voor BSC Unisson.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson voor de eerste keer thuis in competitieverband. Op Sportpark De Zweede komt dan HVV Hengelo op bezoek en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden. Weet de formatie van Michel Weiss en Han Dijks deze wedstrijd ook te winnen en met negen punten uit drie wedstrijden het Militaryweekend in te gaan?

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Hendrik Nijenhuis