BSC Unisson begint seizoen met een 3-2 overwinning bij De Tubanters 1897

Op zondag 24 september stond voor BSC Unisson de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Enschede moest op Sportpark Het Diekman worden aangetreden tegen De Tubanters. De voorgaande jaren had de ploeg van Michel Weiss en Han Dijks veel moeite met deze opponent. Bij BSC Unisson ontbraken Rens Boerkamp (blessure), Dave Voogtsgeerd (vakantie) en Pascal ter Meer (ziek). Verder had Robert Roossink in de ochtend contact gezocht om aan te geven dat hij niet wedstrijdfit (ziekjes) was, maar wel bereid was om op de bank plaats te nemen. Om met voldoende bezetting naar De Tubanters te gaan had trainer Michel Weiss na overleg Martijn Jorritsma (JO19-1) en Luc Nibbelink (2e) bij de wedstrijdselectie gehaald.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

3.Robert Roossink, 5.Joost Aalpol, 6.Luc Nibbelink en 14.Martijn Jorritsma

BSC Unisson speelde een hele goede eerste helft en wist al snel de score te openen. Na een goedlopende aanval is het Martijn Brinkman in de derde minuut vanaf de rand van het strafschopgebied kan schieten en de keeper kansloos laat (0-1). Na twintig minuten is het Pim Ratering die op aangeven van Jeroen Assink de 2-0 maakt. BSC Unisson is veruit de betere ploeg en geeft slechts één cornerbal weg. De score had in de eerste helft nog veel hoger op kunnen lopen. Arjan Wissink was met een kopbal en een schot nog dichtbij een treffer, Pim Ratering raakte nog de lat en zag een inzet gekeerd worden door de doelman van De Tubanters. Mick Koenderink was zijn directe tegenstander een aantal keer te snel af en was in de afronding ook ietwat ongelukkig. Vlak voor rust komt BSC Unisson op een 3-0 voorsprong als Pim Ratering een vrije bal van Joep Timmers promoveert tot doelpunt.

In de tweede helft doet De Tubanters er een aantal schepjes bovenop en komt de wedstrijd qua verhoudingen op het veld meer in balans. Toch heeft BSC Unisson al snel enkele kansen om een vierde treffer te maken, maar deze worden niet benut. Uit het niets weet De Tubanters een aansluitingstreffer te maken als de spits van De Tubanters in de 56e minuut een cornerbal binnenkopt. BSC Unisson laat zich niet van de wijs brengen en probeert de marge van drie weer te herstellen en kreeg via Arjan Wissink een paar goede mogelijkheden. Het lukte hem echter niet om doeltreffend af te ronden. De laatste twintig minuten komt Martijn Jorritsma binnen de lijnen voor de moegestreden Lennart Weber. Een kwartier voor tijd schiet een invaller van De Tubanters van buiten het strafschopgebied raak en zo wordt het alsnog een spannende pot (2-3). In het laatste kwartier zijn er aan beide kanten goede kansen om nog tot scoren te komen, maar gescoord wordt er niet meer en zodoende zijn de eerste drie punten een feit.

Aankomende donderdag speelt BSC Unisson haar tweede competitiewedstrijd uit bij Rood Zwart. Deze wedstrijd stond gepland op zondag 8 oktober, maar dan is de welbekende Military in Boekelo. Gelukkig was Rood Zwart bereid om mee te denken en zodoende wordt er aankomende donderdag om 19:45 uur afgetrapt op Sportpark De Scheetheuvel. Aankomende zondag speelt BSC Unisson haar eerste thuiswedstrijd. HVV Hengelo komt dan op bezoek op De Zweede.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Peter Warfman