BSC Unisson JO23-1 begint seizoen met overwinning op Victoria’28 JO23-1 (2-1)

In de beker had BSC Unisson JO23-1 het al opgenomen tegen Victoria’28 en destijds eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Vooraf was dus al bekend dat we het vandaag niet even op halve kracht zouden gaan winnen. Trainer Arjan Wissink kon deze wedstrijd geen beroep doen op Dion Morsink, want die was een weekend naar de Waddeneilanden. Verder keerden Bart Scholten en Sven Oude Groen na blessureleed terug in de wedstrijdselectie. Om over voldoende manschappen te beschikken werd Bram Klein Poelhuis bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 9.Chris Voerman, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 5.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 21.Bram Klein Poelhuis, 8.Niels Barels, 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt en 20.Pelle Wermer (c)

2.Ilya Stemerdink, 11.Alexander Zivak, 14.Bart Scholten, 16.Jesse Hinnen en 19.Sven Oude Groen

BSC Unisson stak in de eerste helft te weinig energie in de wedstrijd en had geluk dat Daan Weterholt een goede wedstrijd speelde, want met een aantal knappe reddingen hield hij BSC Unisson in de race. Zelf was BSC Unisson in het eerste bedrijf slechts eenmaal echt gevaarlijk. Een lange bal van Daan Weterholt valt achter de laatste linie van Victoria’28 en is een prooi voor Pelle Wermer. Vanaf de zijkant kan Pelle richting het vijandelijk doel, maar hij vindt de keeper op zijn weg. Ondertussen had Victoria’28 al enkele kansen gehad en kreeg het voor de rust ook nog goede mogelijkheden. Bij de rust stond Victoria’28 JO23-1 met 1-0 voor en deze marge had ook al groter kunnen zijn.

In de rust wordt er ingegrepen en komen Sven Oude Groen, Jesse Hinnen, Alexander Zivak en Ilya Stemerdink binnen de lijnen voor Pelle Wermer, Niels Barels, Bram Klein Poelhuis en Chris Voerman. In de tweede helft staat BSC Unisson binnen twee minuten op gelijke hoogte. Florian Busscher wil schieten, maar raakt de bal niet zoals hij in gedachten had. De bal komt hierdoor bij Sven Oude Groen terecht die alleen voor de doelman staat en die promoveert dit mislukte schot tot doelpunt (1-1). Vijf minuten later is er ook al de voorsprong voor BSC Unisson JO23-1. Over de linkerkant is Alexander Zivak zijn directe tegenstander te snel af en zijn voorzet wordt binnengetikt door Mees Oude Egberink (1-2). Waar Victoria in de eerste helft een aantal goede kansen had, lukt hen dit in de tweede helft niet meer. Twee kopballen waren nog gevaarlijk, maar verder wist de thuisploeg weinig te creëren. Ondertussen krijgt BSC Unisson behoorlijk wat ruimte en is het voornamelijk via de ingevallen Bart Scholten enkele keren dichtbij een derde treffer. Na ruim negentig minuten floot de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en was de overwinning een feit.

Aankomende donderdag speelt BSC Unisson JO23-1 om 19:00 uu op Sportpark De Zweede tegen NEO JO23-3.