BSC Unisson vrij eenvoudig langs Sportclub Rekken (5-2)

Na de overwinningen op FC Eibergen en Rood Zwart stond er vandaag een thuiswedstrijd tegen Sportclub Rekken op het programma. De uitwedstrijd werd in oktober moeizaam gewonnen met 1-0 door een treffer van Huub Hassink. Destijds waren er veel afwezigen en speelde het militaryweekend daarin mee. In de aanloop na deze wedstrijd had trainer Michel Weiss meer keuzes, want bijna iedereen was weer wedstrijd fit en de wintersporters waren allemaal heel teruggekeerd. Op zondagochtend was er echter nog wel een tegenvaller, want Dennis van Ommen viel geblesseerd uit in de warming-up bij het tweede elftal. Hendrik Nijenhuis heeft afgelopen week weer minuten gemaakt in de oefenwedstrijd tegen HSC’21 O23-1, maar om wedstrijdritme op te doen speelde hij in het tweede elftal. Daarnaast was Julian Weber ziek.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 12.Huub Hassink, 20.Willem Hoitzing, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

2.Luc Nibbelink, 11.Mick Koenderink, 14.Bram Klein Poelhuis, 16.Lennart Weber en 21.Dave Voogtsgeerd

Bij het eerste elftal van BSC Unisson was de boodschap duidelijk, want het team van Michel Weiss heeft goede papieren om met de tweede periode aan de haal te gaan. Vanaf de eerste minuut was BSC Unisson de bovenliggende partij. Sportclub Rekken speelde voornamelijk de lange bal en kwam niet verder dan een paar cornerballen. BSC Unisson was veruit de betere partij, maar was in aanvallend opzicht wel erg onzorgvuldig. In de 18e minuut komt BSC Unisson op voorsprong door de meeopgekomen Jeroen Assink. Het is Pim Ratering die de bal teruglegt en Jeroen schiet de bal van de rand van het strafschopgebied in de kruising (1-0). Vlak hierna is er na een goede aanval over rechts een grote kans voor Arjan Wissink, maar hij stuit op de doelman van Rekken. Sportclub Rekken probeert ondertussen wel wat terug te doen, maar de defensie van BSC Unisson blijft vrij eenvoudig overeind. In de 35e minuut weet BSC Unisson de marge te verdubbelen. Een bal van Willem Hoiting achter de defensie lijkt een prooi voor de laatste man van Rekken, maar hij tast mis. Hierdoor kan Arjan Wissink vanaf de zijkant richting het vijandelijk doel. Dit keer weet hij wel af te ronden en zet daarmee de 2-0 op het scorebord.

In de rust komt Mick Koenderink binnen de lijnen voor Pascal ter Meer. Aan het begin van de tweede helft weet Rekken al snel de aansluitingstreffer te maken. Een cornerbal wordt tot twee keer toe niet goed weggewerkt en zodoende kon een Rekken speler de bal binnen frommelen (2-1). BSC Unisson heeft hier echter wel gelijk een antwoord op, want vanaf de aftrap is het gelijk raak. Het is Huub Hassink die de razendsnelle Mick Koenderink wegstuurt op links. Mick trekt naar binnen toe en schiet de bal knap in de lange hoek (3-1). Twee minuten later is het alweer raak als Pim Ratering en Willem Hoitzing door de as van het veld een mooie combinatie opzetten. Het is Willem die uiteindelijk alleen richting het doel gaat en de bal over de uitkomende doelman stift (4-1). BSC Unisson neemt geen gas terug, want in de 53e minuut is het alweer raak. Een ingooi wordt door Arjan Wissink verlengt richting Pim Ratering. Pim snelt op het doel af, maar lijkt op de rand van het strafschopgebied afgestopt te worden. Pim weet al vallend de bal echter langs de uitkomende doelman te tikken (5-1). Na een dik uur spelen is het Matthijs Nagel die de bal ongelukkig tegen de arm krijgt in het strafschopgebied en de scheidsrechter wijst resoluut richting de stip. Luuk van Ham weet de strafschop van de aanvoerder van Rekken niet te keren en zodoende is het 5-2. Trainer Michel Weiss wisselt nog enkele keren door en brengt Lennart Weber en Bram Klein Poelhuis voor Huub Hassink en Martijn Brinkman. BSC Unisson kreeg nog enkele goede mogelijkheden om een zesde treffer te maken, maar wist deze niet te benutten. Lennart Weber was nog het dichtstbij met een inzet op de onderkant van de lat, maar helaas stuiterde de bal op de lijn i.p.v. achter de lijn. In de 80e minuut moest Willem Hoitzing zich met een schouderblessure laten wisselen en voor hem kwam Luc Nibbelink binnen de lijnen. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de overwinning een feit.

Aankomende zondag gaat BSC Unisson op bezoek bij UDI en moet het minimaal gelijkspelen om de tweede periode binnen te halen. In Enschede wordt er zondag om 14:00 uur afgetrapt.