BSC Unisson JO19-1 komt te kort tegen Suryoye Mediterraneo JO19-1 (0-2)

Op zaterdag 4 maart moest BSC Unisson JO19-1 aantreden tegen Suryoye Mediterraneo JO19-1. Bij BSC Unisson ontbraken Dion Morsink, Ilya Stemerdink, Tjeerd Overbeek, Mees Oude Egberink en Alexander Zivak vanwege skivakanties. Verder was Leonardo Aksu ziek en zat Niels van de Steeg met werk. Het geluk was dat de JO17-1 vrij was en zodoende konden Tygo Boers, Quint ter Lindert, Martijn Jorritsma, Bastian Blok, Thomas van Ham en Lars Bömer aansluiten.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Quint ter Lindert, 2.Siep Roessink, 3.Bastian Blok, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Martijn Jorritsma, 7.Bart Scholten, 8.Niels Barels, 9.Thomas van ham, 10.Stan Weterholt en 11. Tygo Boers

12.Lars Bömer, 13.Alessandro Aksu en 14.Dirk Wolff

Om 15:00 uur werd er afgetrapt op Sportpark De Zweede. De eerste twintig minuten gingen redelijk gelijk op en werden er aan beide kanten wat speldenprikjes uitgedeeld. BSC Unisson leek twee keer gevaarlijk te worden, maar de laatste man wist Thomas van Ham op het juiste moment af te stoppen. Daarnaast kreeg BSC Unisson meerdere cornerballen, maar deze leverden niet het gewenste resultaat op. Suryoye was na een kwartier voetballen wel dichtbij de openingstreffer, maar Quint kon de bal met zijn vingertoppen via de paal uit het doel houden. Halverwege de eerste helft komen de gasten uit Enschede alsnog op voorsprong. Bij een aanval over de linkerkant weet de behendige middenvelder het strafschopgebied in te glippen en bekwaam af te ronden (0-1). BSC Unisson JO19-1 heeft zeker wel de intentie om wat aan deze achterstand te doen, maar te veel spelers halen hun niveau niet.

In de rust komen Lars Bömer, Alessandro Aksu en Dirk Wolff binnen de lijnen voor Bart Scholten, Siep Roessink en Niels Barels.

In de tweede helft is het Suryoye Mediterraneo dat meer balbezit heeft en de bal rustig rond speelt. Dan wordt ook duidelijk zichtbaar dat ze over vier hele goede voetballers beschikken. Defensief staat BSC Unisson JO19-1 prima te spelen en zodoende komt Suroye tot weinig kansen. De Boekelose formatie moet het voornamelijk hebben van standaardsituaties en de beste mogelijkheid was er voor aanvoerder Guus van Aalst uit een cornerbal. Zijn kopbal ging echter over het vijandelijke doel. Na 70 minuten weet de rechtsbuiten van Suryoye het duel te beslissen door naar binnen te dribbelen en de bal hard in de bovenhoek te schieten. In slotfase was BSC Unisson niet in staat om nog wat aan deze 2-0 achterstand te doen. De prima fluitende Maickel Ansink floot na ruim 90 minuten voor de laatste keer deze middag.

Geconcludeerd kan worden dat de nederlaag deze middag terecht is. Door de vele afwezigen waren er weinig automatismen en was het voor de JO17-1 spelers fysiek op sommige momenten wat aan de zware kant. Daarnaast haalden enkele spelers van de JO19-1, die de kar hadden moeten trekken, hun niveau niet.

Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij FC Eibergen JO19-1 en wordt er om 15:30 uur afgetrapt.