BSC Unisson pakt periode ondanks nederlaag bij UDI (3-2)

Voorafgaand aan de uitwedstrijd bij UDI was de opdracht voor de ploeg van Michel Weiss duidelijk. Winnen of gelijkspelen is voldoende om de tweede periode veilig te stellen. Bij BSC Unisson ontbrak alleen de vorige week geblesseerd uitgevallen Willem Hoitzing. Hij zal de komende weken vanwege een schouderblessure ook nog niet inzetbaar zijn. Eenieder was klaar voor deze belangrijke wedstrijd, maar vooraf moest er eerst gewacht worden op de scheidsrechter of hij het verantwoord vond om te spelen. Door de sneeuwval lag er namelijk om meerdere plekken nog sneeuw/ijs op het kunstgrasveld van UDI. De onderhoudsploeg van UDI heeft zijn best gedaan om het veld bespeelbaar te krijgen en om iets over 1 gaf de scheidsrechter groen licht om de wedstrijd door te laten gaan.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 16. 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

2.Hendrik Nijenhuis, 6.Rens Boerkamp, 14.Bram Klein Poelhuis, 15.Julian Weber, 20.Luc Nibbelink en 21.Dave Voogtsgeerd

Beide teams lieten de tegenstander in de eerste helft op eigen helft de bal rustig rondspelen. Het was voor de neutrale toeschouwer geen interessante wedstrijd, maar beide ploegen waren zeker op de hoogte van de belangen van deze wedstrijd. Het was BSC Unisson dat in het eerste bedrijf van de wedstrijd enkele keren dichtbij een voorsprong was en het meeste gevaar kwam van de snelle Mick Koenderink. Bij een cornerbal van Martijn Brinkman was er een goede kopkans voor Lennart Weber, maar hij wist de bal enkel te toucheren. Voorbij de tweede paal probeert Arjan Wissink de bal nog in te koppen, maar zijn inzet gaat op de buitenkant van de paal. UDI wordt enkele gevaarlijk over flanken, maar de buitenspelers weten geen medespelers in het strafschopgebied te bereiken. Vlak voor rust brengt Joep Timmers de bal hoog voor het doel in de richting van Arjan Wissink. Met het hoofd legt Arjan de bal klaar voor de inlopende Pim Ratering, maar zijn inzet wordt geblokt door de centrale verdediger van UDI. De bal valt vervolgens stil in het strafschopgebied en Lennart Weber is eerder bij de bal dan zijn inglijdende directe tegenstander. De scheidsrechter kan niets anders dan de bal op de stip te leggen en deze mogelijkheid wordt verzilverd door Robert Roossink (0-1).

In de rust besluit Michel Weiss om Matthijs Nagel naar de kant te halen en Hendrik Nijenhuis binnen de lijnen te brengen. In de tweede helft is het UDI dat meer balbezit heeft, maar nog geen openingen vindt in de defensie van BSC Unisson. Een kwartier na rust kreeg BSC Unisson een goede mogelijkheid op een marge van twee. Mick Koenderink zette vanaf de rechterkant voor en kreeg de bal bij de inlopende Arjan Wissink. Zijn inzet ging echter over het vijandelijke doel. Halverwege de tweede helft komt UDI op gelijke hoogte als een voorzet vanaf de linkerkant goed wordt binnengelopen bij de eerste paal (1-1). Lang bleef deze gelijke stand niet op het scorebord staan, want Martijn Brinkman scoorde enkele minuten later met een afstandsschot. Vanaf een meter of 25 schiet hij de bal bovenin de kruising (1-2). Een kwartier voor het einde weet UDI weer op gelijke hoogte te komen als er bij een (onterecht gegeven) cornerbal door BSC Unisson niet goed wordt verdedigd (2-2). Tien minuten voor tijd komt de thuisploeg op voorsprong als er vanaf de rand van het strafschopgebied wordt geschoten. Deze inzet lijkt een makkelijke prooi voor Luuk van Ham, maar de bal ontglipt hem en eindigt in het doel (3-2). UDI deed er alles aan om deze voorsprong over de eindstreep te trekken en dat leverde hen meerdere gele kaarten op en zelfs een rode kaart (2x geel). Met een slotoffensief probeerde BSC Unisson nog een punt (en dus de periode) uit het vuur te slepen, maar verder dan een bal op de lat kwam BSC Unisson niet. Na 94 minuten voetballen floot de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer.

De teleurstelling overheerst en met de 2-0 tussenstand FC Eibergen – Hoeve Vooruit is de periode aan de neus van BSC Unisson voorbijgegaan. De stemming veranderde echter heel snel toen een oplettende speler op de Facebook van De Hoeve 1 zag dat er in de slotminuut door de Hoeve nog werd gescoord. Door die late treffer in Eibergen pakte BSC Unisson alsnog de tweede periode op doelsaldo. Dit werd met een gezellig samenzijn gevierd! De formatie van Michel Weiss is dus verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie, mits het in de eindklassering in de top 7 van de 4e klasse B staat.

Aankomende zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen De Tubanters op sportpark De Zweede. De Tubanters staat momenteel op de 8e plek en die plek betekent nacompetitie degradatie, dus met een overwinning neemt BSC Unisson hier verder afstand van.