BSC Unisson verslaat LSV en is een ronde verder in de beker (4-0)

De eerste twee wedstrijden in de beker werden ruim gewonnen. In Lochuizen was de ploeg van Michel Weiss met 9-0 te sterk voor de plaatselijke voetbalvereniging en vorige week werd FC het Centrum met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Om door te komen in de beker moest er nog één horde genomen worden en dat was op zondag 18 september thuis tegen LSV. Bij een gelijkspel was BSC Unisson verzekerd van de volgende ronde, maar natuurlijk ging het eerste elftal voor de overwinning. Voor Jeroen Assink en Pelle Wermer kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Beide spelers zijn op de terugweg van een blessure en sluiten aankomende week weer aan. Daarnaast moest trainer Michel Weiss op het laatste moment nog wat schuiven in zijn opstelling na een ziekmelding van Robert Roossink. Vanuit het tweede elftal speelde Julian Weber mee.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 5.Matthijs Nagel, 12.Huub Hassink (76′ 19.Dennis van Ommen), 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 14.Bram Klein Poelhuis (59′ 18. Julian Weber), 17.Pim Ratering (63′ 11.Pascal ter Meer) en 10.Arjan Wissink ©

BSC Unisson begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel enkele keren gevaarlijk te worden en na acht minuten was er de verdiende voorsprong. Het is Bram Klein Poelhuis die een goede actie maakt aan de rechterkant en voorzet. Arjan Wissink komt voor zijn directe tegenstander en kopt de eerste treffer van de middag binnen (1-0). Drie minuten later wordt de marge al verdubbeld na een goede aanval over de linkerkant van het veld. Matthijs Nagel haalt de achterlijn, maar ziet zijn bal deels geblokt worden. Het is Lennart Weber die met het hoofd kan verlengen en vervolgens is het Arjan Wissink die de bal in één keer uit de licht binnenschiet (2-0). Hierna zijn er een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd voor de rust al te beslissen, maar laat BSC Unisson dit na. Pim Ratering ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman van LSV, Martijn Brinkman kopt de bal met zijn neus (bloedneus) in plaats van met het voorhoofd en Bram Klein Poelhuis raakt de bal totaal verkeerd. Ondertussen moet LSV het voornamelijk hebben van enkele standaardsituatie en weet het verder geen kansen te creëren.

In de rust is er tevredenheid over de 2-0 voorsprong, maar wordt ook benadrukt dat we het onszelf makkelijker moeten maken door meer te scoren. Uit de kleedkamer van de tegenstander kwam aardig wat lawaai, dus de verwachting was dat er een getergd LSV uit de kleedkamer zou komen.

In de tweede helft heeft LSV wat meer balbezit, maar weet het in de beginfase geen grote kansen te creëren. Na tien minuten in de tweede helft lijkt de wedstrijd beslist na een goede actie van Martijn Brinkman. Martijn is meerdere spelers van LSV te snel af, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman van LSV. De rebound is voor Arjan Wissink en die schuift de bal in het net en maakt zijn derde van de middag (3-0). Mede door wat wissels komt LSV vaker in en rondom ons strafschopgebied en krijgt het een drietal goede kansen. De aanvallers hebben het vizier echter niet op scherp staan en zodoende blijft de marge van drie doelpunten behouden. In de laatste minuut van de wedstrijd weet BSC Unisson er nog 4-0 van te maken. Het is Julian Weber die richting het vijandelijk doel snelt, maar net voordat hij wil gaan schieten wordt hij van achteren aangetikt en wijst de scheidsrechter resoluut naar de strafschopstip. Arjan Wissink schiet de bal buiten bereik van de keeper binnen en bepaalt daarmee de eindstand op 4-0.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma en gaat Michel Weiss met zijn manschappen op bezoek bij FC Eibergen. BSC Unisson wil dit seizoen meedoen voor de bovenste plekken en een goed begin is dan het halve werk. In Eibergen wordt er om 14:00 uur afgetrapt.