BSC Unisson JO19-1 wint in Delden (3-5)

Op zaterdag 17 september moest BSC Unisson JO19-1 aantreden in Delden tegen de JO19-1 van sv Delden. Bij BSC Unisson ontbraken er meerdere spelers. Zo kon Ilya Stemerdink niet meespelen vanwege een hersenschudding, was Stan Weterholt een weekend weg en kampten Guus van Aalst, Lex de Koning en Siep Roessink met blessures. Om met een 14-koppige selectie richting Delden te gaan, waren Daan Langenburg, Job Homeijer en Steven Luttikhedde van de JO19-2 bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alexander Zivak, 3.Daan Langenburg, 4.Rens Boerkamp, 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 11.Dirk Wolf, 8.Niels Barels (c), 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 7.Bart Scholten

12.Nino Peterinck, 13.Job Homeijer en 14.Steven Luttikhedde

Ondanks de vele wijzigingen ten opzichte van vorige week begon de Boekelose formatie goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten was er al de eerste kans, maar de doelman van Delden wist de inzet van Tjeerd Overbeek te keren. Na tien minuten voetballen was het wel raak. Het is Mees Oude Egberink die en cornerbal neemt en de mee naar voren gekomen Daan Langenburg schiet de bal buiten bereik van de doelman binnen (0-1). Hierna krijgt de spits van Delden een goede kans na een fout in onze defensie. Gelukkig schiet hij deze bal op de paal en blijven we een voorsprong behouden. Na 31 minuten spelen maakt Delden alsnog de gelijkmaker en moet BSC Unisson weer op jacht naar een voorsprong. Deze komt er heel snel, want na een verkeerde breedte bal in de defensie van sv Delden is het Dion Morsink die het cadeautje uitpakt (1-2). Dit is tevens de ruststand.

In de rust komt Steven Luttikhedde in de ploeg voor Alexander Zivak.

De eerste twintig minuten in de tweede helft is BSC Unisson veruit de bovenliggende partij en weet de ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers al snel een derde treffer te maken. De uitgekomen keeper schiet de bal bij Bart Scholten in de voeten en Bart schiet deze vervolgens beheerst in het lege doel (1-3). Ondanks het overwicht weet sv Delden na een klein uur de 3-2 uit het niets te maken. Hier heeft BSC Unisson echter het juiste antwoord op en dat is de marge weer terug brengen naar twee doelpunten. Bart Scholten wordt richting het doel van sv Delden gestuurd en in plaats van zelfzuchtig te zijn, speelt hij de bal breed op de meegelopen Dion Morsink (2-4). Drie minuten later weet Dion Morsink zijn hattrick compleet te maken. Het is Mees Oude Egberink die een mooie actie heeft over de linkerflank en Dion bedient. Met een hard schot in de bovenhoek is de 2-5 een feit. Hierna krijgt BSC Unisson nog een aantal grote kansen om nog meer te scoren. Zo had Dion Morsink zijn vierde en vijfde van de middag kunnen (misschien wel moeten) maken. Dat het in de slotfase nog 3-5 wordt is alleen voor de statistieken van belang.

Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij SVV’56/Klooterhaar. Er wordt dan om 12:00 uur afgetrapt.