BSC Unisson JO17-2 tegen FC Aramea JO17-1

De tweede bekerwedstrijd van BSC Unisson JO17-2 stond op de agenda. FC Aramea JO17-1 was te gast. FC Aramea wat één wedstrijd meer gespeeld heeft stond bovenaan in de poule. BSC Unisson wist wat er dus werd verwacht; winst. Winst was dus vereist om alles zelf in eigen hand te houden.

BSC Unisson begon in een 442 formatie.

Opstelling:

1. Niels Roolvink, 2. Bernd Haafkes, 3. Joost Busch, 4. Niels Gerritsen (C), 5. Hugo van der Molen, 6. Jasper Baltink, 7. Jonathan Frauenfelder, 8. Gunnar Keulstra, 9. Pim van Offenbeek, 10. Tim Lammerink, 11. Rogier Sterk.

12. Tim Overbeek, 13. Colin Leefers, 14. Ruben van der Korf, 15. Jayden Visser

BSC Unisson wist wat het kon verwachten van de tegenstander, trainer Lammers had de week ervoor de ploeg zien spelen tegen Vogido. Net als voorgaande editie hanteerde FC Aramea veelal de lange bal om gebruik te maken van hun snelheid. De eerste helft was van beide ploegen matig voetbal. Veel bal verlies over en weer. Tot er een regenbui over het sportpark over trok, FC Aramea besloot op doel te schieten van ongeveer 25meter, omdat de bal glad was door de regen glipte de bal door de handen van de keeper. 0-1 FC Aramea, deze werd uitbundig gevierd door de tegenstander.

BSC Unisson schakelde om naar een 433 formatie, hierdoor werd het spel breed getrokken en werden de ruimtes op de flank benut. Dit resulteerde in een fantastisch doelpunt van Tim Lammertink. Vanuit een counter ontsnapte Tim, via de linkerflank trok Tim naar binnen en haalde met zijn rechtvoet verwoestend uit. Over de keeper en via de onderkant van de lat vloog de bal tegen het net, 1-1. Tim had niet door hoe mooi zijn actie en uiteindelijke goal was. Er gebeurde verder weinig in de eerste helft. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 1-1 tussenstand.

In de rust zette trainer Joost Lammers de ploeg op scherp. FC Aramea liet namelijk meer zien om te willen winnen. BSC Unisson moest scherper en feller uit de kleedkamer komen anders werd het een lastige tweede helft.

Bij aanvang tweede helft werd er door BSC Unisson nog niet gewisseld. Bij Aramea was de doelman gewisseld, vermoedelijk een blessure geval. De goal werd nu bezit door één van de veldspelers. Ook in de tweede helft had de verdediging van BSC Unisson het goed onder controle en kreeg Aramea weinig kansen. BSC Unisson had meer overwicht in balbezit, dit resulteerde tot kansen maar die werden niet benut. Er werd gewisseld:

<- Jonathan Frauenfelder
-> Ruben van der Korf

<- Pim van Offenbeek
-> Jayden Visser

De uitstekende fluitende scheidsrechter kende een vrije trap toe aan BSC Unisson. Tim Lammertink eiste de vrije bal op, legde de bal neer en liet wederom zien dat hij over een uitstekende trap bezit, 2-1!! BSC Unisson! Tim zijn schot belande achter de doelman die geen schijn van kans had. Het harde werken werd beloond. Nu werd het zaak om de voorsprong te behouden, Aramea schakelde om naar een 3-4-3 formatie en besloot achterin één op één te gaan spelen. BSC Unisson beantwoorde dit om terug te schakelen naar een 442 formatie. Gunnar en Jayden werden de spitsen, Rogier kreeg kramp en werd gewisseld voor Jonathan. Eén keer kwam Aramea door de verdediging geglipt, maar gelukkig raakte de bal de lat en bleef het 2-1. Hier kwam Unisson goed weg. De minuten tikten voorbij, Aramea drukte wel maar kwam niet verder tot scoringskansen waardoor BSC Unisson aan het langste eind trok. De wedstrijd werd dus afgesloten met een 2-1 overwinning. Hierdoor staat BSC Unisson aan kop in de poule met 2 gespeeld 6 punten. Aramea op plek 2 met ook 6 punten maar uit 3 wedstrijden. Aramea heeft nog één wedstrijd te spelen, BSC Unisson nog twee en heeft alles in eigen hand.

Aankomend weekend speelt BSC Unisson uit bij Sparta Enschede, de aftrap is om 12:40 uur. Deze wedstrijd is d.m.v. een auto combi bij te wonen.