BSC Unisson verliest van Sportclub Overdinkel (2-1)

Op zondag 27 februari mocht het eerste elftal van BSC Unisson voor het eerst sinds lange tijd weer aantreden in competitieverband. Het lager geklasseerde Sportclub Overdinkel was te gast op Sportpark De Zweede. Bij BSC Unisson ontbraken Martijn Brinkman en Daan Wiggers vanwege blessures en waren Coen Swidde en Pelle Wermer nog niet teruggekeerd van hun wintersport. Om de selectie compleet te maken, werd Luc Nibbelink uit het tweede elftal bij de selectie gehaald.
1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 20.Willem Hoitzing, 2.Frank Mosman, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 16.Lennart Weber, 7.Pascal ter Meer, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 4.Jeroen Assink, 11.Luc Nibbelink, 14. Bram Klein Poelhuis, 15.Michel ter Meer en 18.Julian Weber

Om 14:00 uur mocht Pupil van de Week Jayvano Eggert voor de eerste keer aftrappen deze middag. Met een mooie solo passeerde hij de spelers van Sportclub Overdinkel en met een bekeken schot verschalkte hij de doelman van de tegenstander van vandaag. Een mooi voorbeeld voor de ploeg van Michel Weiss.
n de beginfase van de wedstrijd lieten beide ploegen zien dat ze veel druk vooruit wilden geven. Hierdoor werd er vaker voor de lange bal gekozen en was er van mooi veldspel nauwelijks te spreken. Grote kansen waren er aan beide kanten niet. BSC Unisson kreeg een aantal cornerballen en vrije trappen waar het gevaar uit probeerde te stichten en Sportclub Overdinkel probeerde gevaar te stichten door de kleine behendige spits te lanceren, maar de defensie wist hem tijdig af te stoppen. In de 23ste minuut kwam hier verandering in. De behendige aanvaller glipte het strafschopgebied in en ging nadrukkelijk op zoek naar een Boekeloos been. Deze vond hij en de scheidsrechter kende een strafschop toe. De strafschop werd door de rechtsachter van Overdinkel benut en zodoende was een 0-1 achterstand een feit. BSC Unisson probeerde zich voor de rust nog te revancheren van deze achterstand, maar te vaak werd er een ondoordachte lange bal gespeeld waar in aanvallend opzicht weinig mee gedaan kon worden. In de blessuretijd van de eerste helft weet Overdinkel de voorsprong te verdubbelen. Een aanval over de rechterkant wordt voor het doel gebracht. De defensie van BSC Unisson verwerkt deze voorzet niet goed en zodoende krijgt de aanvallende middenvelder van Overdinkel de bal voor de voeten. Hij kapt naar zijn rechterbeen en schiet de bal in de bovenhoek (0-2). Gelijk bij de aftrap wordt er gefloten voor de rust.
In de rust wordt er een aanvalsplan bedacht om in de tweede helft het tij te doen keren. Julian Weber werd in de ploeg gebracht voor Arjan Wissink om voor meer snelheid op de flank te zorgen. In de tweede helft heeft BSC Unisson het voordeel dat het de wind mee heeft, want hoge ballen vallen verder op de helft van de tegenstander en voor de opponent is het lastiger om ballen weg te werken. Na tien minuten krijgt BSC Unisson een goede kans op de aansluitingstreffer. Een hoge bal wordt verkeerd ingeschat door de defensie van Overdinkel en zodoende kan Pascal richting het doel van de tegenstander. Hij wil de bal over de uitkomende keeper wippen, maar deze weet met een knappe reflex de bal tot cornerbal te verwerken. Halverwege de tweede helft komt BSC Unisson terug in de wedstrijd. Een steekpasses van Joep Timmers wordt door Pim Ratering op randje buitenspel gepromoveerd tot doelpunt (1-2). Vanaf dit moment begint Sportclub Overdinkel het spel ontzettend te vertragen om het resultaat mee te kunnen nemen naar Overdinkel. Bij BSC Unisson worden nog enkele frisse krachten binnen de lijnen gebracht om een gelijkmaker te forceren. De wil is er zeker bij de thuisploeg, maar grote kansen zijn er niet. Enkele schoten uit de tweede lijn en één kop kans voor Pim Ratering waren de wapenfeiten. Ondertussen probeerde Overdinkel op de counter de 3-1 te maken en het kreeg hier een grote kans voor, maar van dichtbij werd de bal over het doel van Luuk van Ham geschoten. Op het middenveld werden nog een paar behoorlijke overtredingen gemaakt, maar scheidsrechter van de Veen had besloten om te kaarten op zak te houden. Na exact 100 minuten voetballen werd er voor de laatste keer gefloten deze middag en was de nederlaag een feit.
De uitslagen op de andere velden maakt deze nederlaag extra zuur, want bij een overwinning had BSC Unisson enkele plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst. Het voordeel is dat BSC Unisson zich aankomende donderdag al deels kan revancheren van deze nederlaag, want dan moet de formatie van Michel Weiss in De Lutte aantreden. Donderdagavond wordt er om 20:00 uur afgetrapt.