BSC Unisson komt niet voorbij De Lutte (0-0)

Op donderdag 3 maart stond voor BSC Unisson de inhaalwedstrijd bij sv De Lutte op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Willem Hoitzing vanwege een blessure en Bram Klein Poelhuis vanwege privéomstandigheden. Daarnaast werd ervoor gekozen om Coen Swidde te laten trainen bij het tweede elftal na een afwezigheid van enkele weken. Voor de technische staf was het even puzzelen om te bepalen wie er aan de aftrap zouden verschijnen, want niet iedereen was fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink(c), 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 8.Joep Timmers, 12.Huub Hassink, 7.Pascal ter Meer en 17.Pim Ratering

Wissels: 9.Martijn Brinkman, 10.Arjan Wissink, 11.Pelle Wermer, 14.Dennis van Ommen, 15.Michel ter Meer en 18.Julian Weber

Beide ploegen willen graag vanuit de middenmoot de stap naar de subtop maken en daarvoor telde alleen een overwinning. De meeste duels werden uitgevochten op het middenveld en het was BSC Unisson wat feller was dan de thuisploeg. Grote kansen waren er aan beide kanten niet. Joep Timmers was dicht bij een Boekelose treffer, maar zag zijn voorzet net overgetikt worden. Verder was er nog een pegel van Daan Wiggers uit de tweede lijn die door de doelman met zijn vingertoppen tot cornerbal werd verwerkt. Naast deze momenten had BSC Unisson meerdere cornerballen en vrije trappen, maar hieruit kwamen geen benoem waardige mogelijkheden. De Lutte kwam sporadisch bij ons in het strafschopgebied en dat vooral na het spelen van een lange bal. De aanvallende middenvelder kon met een volley één keer afdrukken vanaf de zestienmeter, maar raakte de bal verkeerd. Verder was het even billenknijpen bij een te korte/late terugspeelbal. Luuk van Ham kwam echter goed zijn doel uit en wist de bal net op tijd over de zijlijn te knallen.

In de rust moesten Pascal ter Meer en Daan Wiggers zich noodgedwongen laten vervangen. Voor hen kwamen Martijn Brinkman en Julian Weber in de ploeg.

Het spelbeeld in de tweede helft was hetzelfde. Beide ploegen wilden graag met de drie punten van het veld afstappen, maar wisten ook maar al te goed dat dit een lastig verhaal zou gaan worden met het incasseren van een tegentreffer. De gasten uit Boekelo waren toch iets nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer dan de gastheren uit De Lutte. Huub Hassink was tien minuten na de rust dichtbij een treffer. Een vrije bal van een meter of twintig wordt hard en hoog ingeschoten. De bal spatte echter uiteen op de onderkant van de lat en stuiterde net voor de lijn. In de zeventigste minuut krijgt BSC Unisson de grootste kans van de wedstrijd. Hendrik Nijenhuis stuurt Julian Weber aan de rechterkant van het veld weg. De keeper van De Lutte komt uit, maar begint toch te twijfelen en doet enkele stappen terug. Julian kan de bal voor het doel langs spelen op de ingevallen Pelle Wermer, maar besluit voor eigen succes te gaan. Zijn inzet gaat net voor het doel van de tegenstander langs. In het laatste kwartier krijgt De Lutte ook nog twee scoringskansen. De ingevallen spits schiet in het strafschopgebied uit de draai een meter naast en enkele ogenblikken later kopt dezelfde spits een cornerbal rakelings over. In de slotfase is het BSC Unisson dat aandringt om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Met lange ballen hoopt de formatie van Michel Weiss dat de bal nog een keer goed valt, maar de achterhoede van De Lutte blijft vrij eenvoudig overeind door de ballen in één keer uit de lucht weg te werken. Na 92 minuten voetballen fluit de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer deze avond en is de puntendeling een feit.

Aankomende zondag wacht de volgende wedstrijd al voor BSC Unisson. Wederom een uitwedstrijd en dit keer moet er afgereisd worden naar Vasse om daar te spelen tegen de koploper. De wedstrijd tegen Vasse begint om 14:00 uur.