BSC Unisson JO19-1 verliest nipt van TVO/Hoeve JO19-1

Op zaterdag 22 oktober had BSC Unisson JO19-1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen TVO/Hoeve JO19-1 en destijds werd er in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 verloren. Op zaterdag 3 december stond hetzelfde affiche weer op het programma, maar nu voor de competitie. Bij BSC Unisson keerden Bart Scholten en Guus van Aalst weer terug in de wedstrijdselectie. Daarentegen stond de afwezigheid van Alessandro Aksu (blessure) en Dirk Wolf (weekend weg).

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Siep Roessink, 3.Ilya Stemerdink, 4.Rens Boerkamp (c), 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 8.Niels Barels, 7. Bart Scholten, 10. Mees Oude Egberink, 11.Leonardo Aksu en 9.Dion Morsink

12.Guus van Aalst, 14.Alexander Zivak en 16.Stan Weterholt

Normaal wordt er door de JO19-1 altijd om 15:00 uur gespeeld op Sportpark De Zweede, maar vanwege de 1/8 finale van Nederland op het WK-voetbal in Qatar is met de tegenstander overlegd om eerder te spelen. Om 13:30 uur werd er onder leiding van scheidsrechter Maickel Ansink afgetrapt. Onder koude omstandigheden was het een wedstrijd die gelijk op ging. Beide ploegen legden veel energie in de wedstrijd, maar ook beide teams stonden verdedigend goed hun mannetje en hierdoor was het aantal kansen gering. BSC Unisson was de ploeg die meer vanuit de combinatie wilde voetballen en TVO/Hoeve koos ervoor om met lange ballen een poging te doen om hun snelle en sterke buitenspelers aan het werk te zetten. Waar de linkerspits van TVO/Hoeve de vorige keer nog een plaag was voor de defensie van BSC Unisson, was daar vandaag geen schim van te zien en dat was de verdienste van Siep Roessink. De gelegenheidsrechtsback speelde een ontzettend goede wedstrijd en won ieder duel. Uit het niets kwam TVO/Hoeve na een half uur spelen op voorsprong. Een lange bal werd door een Boekelose verdediger gemist en zodoende kon de spits vanaf de rechterkant richting het doel van Niels van de Steeg. Met een verwoestende knal in de korte hoek liet de aanvaller van TVO/Hoeve onze keeper kansloos (0-1). Het spelbeeld blijft hierna hetzelfde en op slag van rust krijgt Bart Scholten een grote kans op de gelijkmaker. Dion Morsink verlengt de bal met zijn hoofd en hierdoor kan Bart richting het doel van de tegenstander snellen. Bart zijn inzet gaat echter over.

In de rust komen Alexander Zivak, Stan Weterholt en Guus van Aalst in de ploeg voor Rens Boerkamp, Tjeerd Overbeek en Leonardo Aksu. Binnen een minuut weet TVO/Hoeve JO19-1 in de tweede helft de 2-0 te maken. Na een aanval over de rechterkant kan de voorzet bij de tweede paal binnen worden gelopen. BSC Unisson toont echter veerkracht en in de tweede minuut van de tweede helft is de marge alweer teruggebracht naar één. Het is Mees Oude Egberink die Dion Morsink strak inspeelt. De aanname van Dion is goed en zodoende staat hij oog in oog met de doelman van TVO/Hoeve en Dion maakt geen fout (1-2). Het positiespel van BSC Unisson ziet er in de tweede helft prima uit en worden er ook wel kansen gecreëerd, maar weet de ploeg van Arjan Wissink niet tot scoren te komen. Stan Weterholt ziet een afstandsschot rakelings over gaan, bij cornerballen valt de bal een paar keer net verkeerd en een vrije trap van Mees Oude Egberink gaat over het doel van de tegenstander.

Na 93 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. Een gelijkspel was een juiste afspiegeling geweest van deze sportieve wedstrijd en als er een ploeg had moeten winnen dan had BSC Unisson daar misschien wel de meeste aanspraak op.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson haar laatste wedstrijd van 2022. De ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers gaat dan op bezoek bij Zenderen Vooruit.