BSC Unisson verliest thuis van La Première (2-3)

Op Tweede Paasdag moest het elftal van Michel Weiss aantreden op Sportpark De Zweede tegen La Première. Het was de eerste wedstrijd van de derde periode en voor de ranglijst ook geen onbelangrijke pot. De gasten bezetten bij aanvang van de wedstrijd de tweede plaats en de thuisploeg stond op de vierde plaats. Bij BSC Unisson ontbraken Pelle Wermer, Coen Swidde, Daan Wiggers (allen blessure), Julian Weber (ziek) en Dennis van Ommen (weekend weg).

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik , 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 7.Pascal ter Meer, 14, Bram Klein Poelhuis, 15.Michel ter Meer en 20.Willem Hoitzing

Het zonnetje scheen op deze Tweede Paasdag heerlijk en dat vonden meerdere leden van BSC Unisson. Het was lekker druk/gezellig op Sportpark De Zweede, maar voor het eerste elftal gold alleen het resultaat deze middag om een goede uitgangspositie op nacompetitie voor promotie te behouden. BSC Unisson heeft alle wedstrijden in de tweede periode al gespeeld en is afhankelijk van de inhaalwedstrijd tussen Oldenzaal en Fleringen aankomende donderdag. Als Oldenzaal deze wedstrijd weet te winnen dan heeft BSC Unisson de tweede periode en is het zeker van nacompetitie. Hier wil de ploeg van Michel Weiss echter niet afhankelijk van zijn, dus een goede start in de derde periode was van groot belang. Daarnaast is de derde plaats ook nog steeds haalbaar.

Om 14:00 trapt Pupil van de Week Melle van der Voort voor de eerste keer af en hij geeft BSC Unisson het goede voorbeeld door te scoren. In de beginfase van de wedstrijd was het LAP wat meer balbezit had. De thuisploeg probeerde druk uit te oefenen op de defensie van LAP, maar vaak moesten er te grote afstanden overbrugd worden en waren de afstanden tussen de linies te groot. Na een kwartier voetballen komen de gasten uit Almelo op voorsprong. Een middenvelder krijgt te veel ruimte en kan zodoende van ruim twintig meter aanleggen. Met een zondagsschot in de bovenhoek (op de maandag) laat hij Luuk van Ham kansloos (0-1). BSC Unisson gaat gelijk op zoek naar de gelijkmaker en krijgt enkele mogelijkheden. Een inzet van Pim Ratering wordt geblokt en een schot van Arjan Wissink gaat langs de verkeerde kant van de paal. Verder probeert BSC Unisson een paar keer gebruik te maken van de ruimte achter de laatste linie van LAP, maar het ontbrak dan te vaak aan een nauwkeurig eindpasses. LAP komt ook nog enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied, maar Luuk van Ham weet zijn doel schoon te houden. De grootste kans was een minuut voor rust voor LAP, maar de rechterspits vergeet te schieten.

In de rust wordt het belang van de wedstrijd nogmaals aangehaald en wordt erop gehamerd dat er nog een stapje extra moeten worden gezet. Verder wordt aangegeven hoe de begeleiding denkt dat we de angel uit het positiespel van LAP kunnen halen.

De ploeg van Michel Weiss probeert nog meer energie in de wedstrijd te leggen, maar het is de uitploeg dat in het eerste kwartier na rust twee keer weet toe te slaan. Eerst wordt er bij een cornerbal niet strak genoeg gedekt en zodoende kan de linkerspits de 0-2 tegen de touwen koppen en een paar minuten later wordt de spits geheel vrijgelaten. Deze weet ook met het hoofd te scoren en kopt de bal binnenkant paal tegen de touwen (0-3). Door deze tegenslagen lijkt de wedstrijd beslist in het nadeel van BSC Unisson, maar het is rechtsback Hendrik Nijenhuis die in de 65e minuut de aansluitingstreffer maakt. Hendrik komt op aan de rechterkant en bedenkt zich geen moment. Met een mooie pegel laat hij de grote doelman van LAP kansloos. Dit geeft BSC Unisson weer wat vertrouwen en de gasten uit Almelo raken conditioneel steeds verder op. Op aangeven van Huub Hassink is het Pim Ratering die tien minuten voor tijd de 2-3 op het scorebord zet. Enkele minuten later is het Martijn Brinkman die een goede kans heeft op de gelijkmaker, maar zijn inzet verdwijnt via een Almelose rug over het doel. Hierna wordt Lennart Weber nog licht aangeteikt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter vindt het te licht voor een penalty. Dat LAP wat tijd probeert te rekken in de slotfase is logisch, maar dat iedere speler minstens vijf keer op de grond moet gaan liggen is in onze ogen wat overdreven en verdient zeker niet de sportiviteitsprijs. De scheidsrechter geeft aan hier rekening mee te houden en trekt wel enkele minuten erbij, maar dit hadden er zeker nog wel vijf extra mogen zijn. De scheidsrechter is deze middag echter niets te verwijten, want hij floot een keurige wedstrijd.

Na afloop was er enkel teleurstelling bij BSC Unisson. Door de uitslagen op de andere velden blijft BSC Unisson nog steeds een goede kans op nacompetitie voor promotiebehouden, maar hoe mooi was deze uitgangspositie geweest als we zelf hadden gewonnen. Aankomende zondag wacht er een lastige uitwedstrijd bij UD Weerselo. Dan heeft de Boekelose formatie de kans om haar rug te rechten. In Weerselo wordt er om 14:00 uur afgetrapt. Daarnaast is het eerste elftal van BSC Unisson natuurlijk erg nieuwsgierig naar de uitslag van Oldenzaal-Fleringen aankomende donderdag.