BSC Unisson speelt gelijk bij UD Weerselo (0-0)

Op zondag 24 april stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd tegen UD Weerselo op het programma. Bij BSC Unisson konden Daan Wiggers en Pelle Wermer niet meespelen vanwege blessures. Verder kon Coen Swidde de laatste weken niet trainen vanwege studie en zodoende was hij buiten de wedstrijdselectie gelaten. BSC Unisson wilde zich vandaag revancheren van de nederlaag vorige week tegen La Première (2-3).

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik , 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 5.Dennis van Ommen, 7.Pascal ter Meer, 14, Bram Klein Poelhuis, 15.Michel ter Meer 18.Julian Weber en 20.Willem Hoitzing

Het begin van de wedstrijd was voor BSC Unisson. Na vier minuten komt de ploeg van Michel Weiss op voorsprong als Huub Hassink de bal vanaf de zijkant in één keer voorgooit. Arjan Wissink komt van buiten het strafschopgebied ingelopen en kopt de bal via de handen van de keeper binnen. Er is niemand die wat in te brengen heeft tegen deze treffer, behalve de grensrechter van UD Weerselo. De scheidsrechter twijfelt en besluit mee te gaan met de grens. Kortom, de 0-0 brilstand blijft op het scorebord staan. Na een kwartier voetballen komt de wedstrijd meer in balans en krijgt ook UD een grote kans. Door een te korte terugspeelbal van Robert Roossink krijgt de linkerspits van UD een grote kans, maar Luuk van Ham weet met een knappe redding zijn doel schoon te houden. Hierna zijn de kansen weer voor BSC Unisson. Twee keer over is het Pim Ratering die een goede actie maakt en twee keer over Arjan Wissink bedient. Bij de eerste kans schiet Arjan de bal naast het doel van de opponent en bij de tweede kans weet de laatste man van UD de bal nog voor de doellijn weg te glijden.

In de rust komt Willem Hoitzing in de ploeg voor Joep Timmers om wat meer fysieke kracht op het middenveld te krijgen.

De tweede helft is een stuk rommeliger dan de eerste helft, maar ook in de tweede helft is het BSC Unisson dat de betere kansen heeft. Op aangeven van Huub Hassink krijgt Lennart Weber een kopkans, maar de keeper weet deze bal te keren. In de rebound stuit Arjan Wissink op dezelfde doelman. Halverwege had de tweede helft had UD Weerselo een rode kaart moeten hebben als de nummer 8 duidelijk zichtbaar Martijn Brinkman natrapt, maar de scheidsrechter wuift dit weg. Ook in de tweede helft drukt de grensrechter van UD een grote stempel op de wedstrijd, want bij meerdere steekballen houdt hij de vlag de lucht in waar totaal geen sprake was van buitenspel. In de absolute slotfase krijgt BSC Unisson nog één mogelijkheid als Arjan Wissink de bal meegeeft aan Pim Ratering. Pim kan vanaf de zijkant richting het doel van UD, maar vindt de doelman op zijn weg. Na 93 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is een gelijkspel een feit.

Volgende week zondag speelt BSC Unisson thuis tegen De Lutte. Een weerzien met oud-trainer René Belt. Om uitzicht te blijven houden op een plek in de nacompetitie is het van groot belang dat er dan van een directe concurrent gewonnen wordt. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.