BSC Unisson JO19-1 wint uitwedstrijd bij KOSC JO19-2 (1-2)

Op zaterdag 16 april stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd tegen KOSC JO19-2 op het programma. In een eerder stadium ging deze wedstrijd niet door, omdat de tegenstander met coronabesmettingen zat. Vandaag konden Lex de Koning (gezondheidsklachten) en Dirk Wolff (vergist in de tijd) niet meespelen. Dion Morsink was te laat, dus moest aan de kant beginnen. Hierdoor werd het voor Arjan Wissink en Joep Timmers even puzzelen hoe de basisformatie neer te zetten. Uiteindelijk werd er gekozen om met Alexander Zivak in de punt van de aanval te beginnen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Ilya Stemerdink, 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Alexander Zivak, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels: 12.Dion Morsink en 14. Nino Peterinck

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Op een slecht bespeelbaar veld werd er geprobeerd te voetballen en bij vlagen lukt dit aardig. Uit een counter van KOSC JO19-2 werd het uiteindelijk een cornerbal voor KOSC. Mees Oude Egberink raakt bij het uitverdedigen enkel zijn directe tegenstander, maar gelukkig interpreteerde de scheidsrechter deze situatie anders dan wij. Na een klein kwartier spelen kwam BSC Unisson JO19-1 op voorsprong. Op aangeven van Stan Weterholt was het Bart Scholten de met een geplaatst schot in de hoek de Boekelose formatie op een 0-1 voorsprong zette. Hierna bleef het BSC Unisson dat de bovenliggende partij was, maar ondertussen moesten BSC Unisson JO19-1 de aandacht er wel bij houden. KOSC JO19-2 beschikte namelijk over enkele spelers met een goede individuele actie. De defensie bleef scherp en voorkwam zo dat Niels van der Steeg in actie moest komen. Door het veld waren er wel enkele slordigheden die bijna kansen opleverden voor KOSC. Denk hierbij aan een te korte terugspeelbal en verkeerde aannames. Doch was de beste kans in de tweede helft nog voor gelegenheidsspits Alexander Zivak. Een afgemeten voorzet in de slotfase van de eerste helft kan bij de tweede paal door Alexander binnen worden gelopen, maar hij ziet de bal net over de lat gaan. Zodoende wordt er met een 0-1 voorsprong gerust.

In de rust komen Dion Morsink en Nino Peterinck binnen de lijnen voor Stan Weterholt en Max Bayer.

In de tweede helft probeert KOSC JO19-2 wat meer op onze helft te spelen om zo tot de gelijkmaker te komen. BSC Unisson krijgt hierdoor veel ruimte en gaat hier bij vlagen erg goed mee om. De ingevallen Dion Morsink weet enkele keren gevaarlijk te worden en brengt daarnaast anderen ook in stelling. Na een uur spelen krijgt hij zelf een grote kans, maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal. Ook Bart Scholten is dichtbij een tweede treffer, maar hij twijfelt in een één-op-één situatie te veel tussen zelf gaan of afspelen op de meegelopen Alexander Zivak. Dan is er een gouden voetbalwet. Als je zelf vergeet te scoren dan doet de tegenstander dit wel. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt ongelukkig in eigen doel getikt door Niels Barels (1-1). Als Niels deze bal niet had aangetikt dan had de aanvaller die achter hem liep dit wel gedaan. BSC Unisson JO19-1 moest weer opnieuw beginnen, maar ook de thuisploeg rook bloed en zodoende bleef BSC Unisson JO19-1 veel ruimte krijgen. Max Bayer en Stan Weterholt waren beide weer in de ploeg gekomen voor Bart Scholten en Alexander Zivak. Beide invallers kregen een grote kans om ons weer op voorsprong te zetten, maar lieten dit na. Toch wist BSC Unisson tien minuten voor tijd weer op voorsprong te komen. Een verdediger nam een bal te laconiek aan en Ilya Stemerdink was er als de kippen bij om hem de bal af te nemen. Ilya kon richting doel en schoof de bal langs de keeper heen het doel in (1-2). In de laatste tien minuten probeerde KOSC de gelijkmaker nog te forceren, maar de defensie van BSC Unisson bleef vrij eenvoudig overeind.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 een uitwedstrijd bij Avanti JO19-2. Aan de Gronausestraat wordt er dan (pas) om 16:30 uur afgetrapt.