BSC Unisson verliest oefenwedstrijd bij Diepenheim (3-2)

Op dinsdagavond 8 februari stond de oefenwedstrijd tegen Diepenheim op het programma. Deze wedstrijd zou eigenlijk afgelopen zondag op het programma staan, maar kon toen op het laatste moment geen doorgang vinden op Sportpark De Zweede vanwege de vele regenval. Het kunstgrasveld op De Zweede kwam op sommige plekken wat omhoog. Op dinsdag werd de wedstrijd in Diepenheim gespeeld. Bij BSC Unisson ontbraken Pim Ratering en Frank Mosman vanwege de welbekende quarantaine. Daarnaast is Hendrik Nijenhuis op vakantie en was Michel ter Meer ziek. Pelle Wermer was wel mee naar Diepenheim, maar was niet fit genoeg om te spelen.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 6.Jeroen Assink, 4.Jordy Wijnsma, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 5.Daan Wiggers, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Julian Weber en 10.Arjan Wissink (C)

Wissels: 3.Robert Roossink, 7.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis en 19.Coen Swidde

De eerste helft was een rommelige wedstrijd van beide kanten. Zowel de thuis- als uitploeg probeerde druk uit te oefenen op de defensie van de tegenstander en hierdoor werd er veelvuldig balverlies geleden. Na 8 minuten voetballen kreeg BSC Unisson een goede kans op de openingstreffer. Een afgemeten steekpasses van Huub Hassink zorgt ervoor dat Arjan kan afdrukken. Zijn inzet mist overtuiging en belandt naast het doel van Diepenheim. De thuisploeg weet bij de eerste kans die ze krijgen wel doeltreffend af te ronden. Voorafgaand aan deze openingstreffer werd er onnodig balverlies geleden door de Boekelose formatie op het middenveld. Vlak na de openingstreffer van Diepenheim is BSC Unisson dicht bij de gelijkmaker. Julian Weber komt vanaf de linkerkant naar binnen en besluit uit te halen. Zijn inzet belandt op de bovenkant van de lat. Halverwege de eerste helft komt BSC Unisson alsnog op gelijke hoogte. Arjan Wissink is zijn tegenstander te slim af en bedient Martijn Brinkman die de bal verwoestend in de bovenhoek schiet (1-1). Vlak voor rust vielen er aan beide kanten nog een treffer, maar beide treffers werden op randje buitenspel afgekeurd.

In de rust komen Coen Swidde en Pascal ter Meer in de ploeg voor Julian Weber en Lennart Weber. Het begin van de tweede helft is BSC Unisson erg slordig en speelt Diepenheim juist erg zorgvuldig. Hierdoor trok Diepenheim het spel meer naar zich toe en wist het in het eerste kwartier na de rust twee keer te scoren (2-1 en 3-1). Inmiddels heeft BSC Unisson weer twee keer gewisseld. Robert Roossink en Bram Klein Poelhuis zijn in de ploeg gekomen voor Daan Wiggers en Jordy Wijnsma. In het laatste kwart van de wedstrijd gaat BSC Unisson steeds nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer en krijgt daar een uitgelezen mogelijkheid op. Pascal ter Meer wordt aangetikt en de scheidsrechter wijst naar de stip. Arjan Wissink ziet zijn inzet van elf meter gekeerd worden door de doelman en zodoende bleef de marge twee in het voordeel van Diepenheim. Acht minuten voor tijd weet BSC Unisson de aansluitingstreffer alsnog te maken. Martijn Brinkman snelt langs zijn directe tegenstander en schiet de bal tegendraads in (3-2). BSC Unisson probeert er nog een slotoffensief uit te gooien en kreeg nog een halve kans op de gelijkmaker. Coen Swidde kon twee minuten voor tijd nog een keer afdrukken, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Diepenheim.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson nog een oefenwedstrijd. Dan wordt er in Delden om 14:00 uur aangetreden tegen de plaatselijke sv. Volgende week zondag vangt BSC Unisson de tweede seizoenshelft aan met een uitwedstrijd bij De Lutte.