BSC Unisson verliest ruim in Delden (7-1)

Op zondag 13 februari stond voor het eerste elftal de oefenwedstrijd tegen sv Delden op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Martijn Brinkman, Pim Ratering en Pelle Wermer vanwege blessures. Daarnaast zaten de broers Julian en Lennart Weber in quarantaine. Door deze afwezigen bleven er voor Michel Weiss weinig aanvallende opties over.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman, 3.Robert Roossink, 20.Willem Hoitzing, 15.Michel ter Meer, 5.Daan Wiggers, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 14.Bram Klein Poelhuis, 7.Pascal ter Meer en 10.Arjan Wissink (c)

Wissels:

4.Jordy Wijnsma, 6.Hendrik Nijenhuis, 16.Jeroen Assink en 19.Coen Swidde

In de beginfase van de wedstrijd had BSC Unisson meer balbezit dan de gastheren, maar dan wel voornamelijk op de eigen helft. Het was Delden dat na tien minuten spelen op voorsprong kwam. Een vrije bal wordt vanaf de zijkant goed voorgezet en de inlopende middenvelder kan vrij afwerken. Lang kon de Delden niet van deze voorsprong genieten, want na 18 minuten voetballen gaat de controlerende middenvelder in de fout. Hij wil de bal terugspelen, maar ziet hier Arjan Wissink over het hoofd. Arjan kan vrij doorlopen naar het doel en schuift de bal door de benen van de Deldense doelman (1-1). Na deze gelijkmaker had BSC Unisson enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Huub Hassink kreeg een schietkans van een meter of 20 na een goede actie van Pascal ter Meer, maar ziet zijn inzet gekeerd worden. Verder kreeg Arjan Wissink nog twee mogelijkheden, maar beide keren leverde zijn kopballen geen doelpunt op. Het is Delden dat tien minuten voor rust op een dubieuze manier op voorsprong komt. De rechterspits staat enkele meters buitenspel, maar omdat Willem de bal onbewust toucheerde mocht dit doorgaan van de scheidsrechter. Hij faalde één-op-één met Luuk niet (2-1). Een paar minuten voor rust wordt er op het middenveld door BSC Unisson niet goed gekeken en wordt de rechterspits van Delden nogmaals bedient en wederom weet hij te scoren (3-1).

In de rust blijven Huub Hassink en Arjan Wissink met lichte pijntjes in de kleedkamer achter om te voorkomen dat ze volgende week zondag niet inzetbaar zijn. Voor hen komen Jordy Wijnsma en Coen Swidde binnen de lijnen. In de tweede helft heeft BSC Unisson wederom veel balbezit en wacht Delden rustig af. Op de momenten dat Delden de bal veroverde waren ze erg gevaarlijk en effectief in de omschakeling. Het spel werd dan snel verlegd en met snelle mensen kwamen ze in ons strafschopgebied. Delden wist in de tweede helft maar liefst vier keer te scoren en zodoende eindigde de wedstrijd in een 7-1 overwinning voor de tegenstander. Tussendoor had BSC Unisson nog wel meerdere kansen op treffers, maar gescoord werd er niet meer door de Boekelose formatie. Hendrik Nijenhuis kreeg twee goede mogelijkheden als linksback, maar vond de eerste keer de keeper op zijn pad en de tweede keer schoof hij de bal rakelings naast. Daan Wiggers was met twee schoten van de rand van het strafschopgebied dicht bij een treffer en Willem Hoitzing zag een kopbal uit een corner van Coen Swidde nipt overgaan.

Geconcludeerd kan worden dat Delden verdient gewonnen heeft, maar de 7-1 uitslag is enigszins wel wat geflatteerd. Volgende week zondag start het eerste elftal van BSC Unisson weer met de competitie. De jongens van Michel Weiss gaan dan op bezoek bij sv De Lutte. Hopelijk zijn de geblesseerden dan allemaal weer inzetbaar en er zal dan een tandje bij moeten ten opzichte van de wedstrijd tegen sv Delden. In De Lutte wordt er om 14:00 uur afgetrapt.