BSC Unisson JO19-1 wint eerste competitiewedstrijd van Vogido JO19-2 (7-0)

Op zaterdag 5 februari stond de eerste competitiewedstrijd voor BSC Unisson JO19-1 op het programma. Eigenlijk zou er een week eerder al afgetrapt worden, maar toen kon ATC’65 niet vanwege te veel corona gevallen. In de eerste wedstrijd moest BSC Unisson JO19-1 het opnemen tegen een oude bekende; Vogido JO19-2. In de eerste seizoenshelft namen beide teams het ook tegen elkaar op en destijds wist Vogido JO19-2 met 2-0 te winnen. Bij BSC Unisson ontbraken Niels van de Steeg en Bart Scholten vanwege een verplichte quarantaine. Voor hen werden Daan Weterholt en Martijn Jorritsma bij de selectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Daan Weterholt, 2.Ilya Stemerdink, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst, 5.Sem Weterholt, 6.Martijn Jorritsma, 7. Max Bayer, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Stan Weterholt

Wissels: 12.Lex de Koning, 14.Dirk Wolf, 15.Steven Luttikhedde en 16.Alexander Zivak

BSC Unisson wilde vandaag de zure nasmaak van de eerste seizoenshelft deels wegspoelen door goed aan de competitie te beginnen. Dit lukte prima, want binnen twintig minuten wist de thuisploeg al een marge van twee te creëren. De eerste treffer werd gemaakt door Dion Morsink en de tweede door Guus van Aalst. Beide spelers wisten een cornerbal van Mees Oude Egberink tegen de touwen te koppen. Na veertig minuten spelen werd het zelfs 3-0. De keeper weet ternauwernood een inzet van Dion Morsink te keren, maar heeft geen antwoord op de rebound van Max Bayer. Ondertussen probeert Vogido wel tot kansen te komen, maar de verdediging van BSC Unisson JO19-1 blijft vrij eenvoudig overeind. Grote smet op de eerste helft was het uitvallen van de sterkspelende gastspeler Martijn Jorritsma uit de JO17-1. Martijn moest met een knieblessure het veld verlaten. Voor hem kwam Steven Luttikhedde binnen de lijnen.

In de rust kwamen Lex de Koning en Dirk Wolf in het veld voor Stan Weterholt en Sem Weterholt. Het doel voor de tweede helft was om te voorkomen dat Vogido in het eerste kwartier na rust de aansluitingstreffer kon maken, want als dit ze niet zou lukken dan was de eerste overwinning van 2022 wel een feit. Ook in deze fase bleef de thuisploeg makkelijk overeind en het resultaat was dat Vogido zich volledig overgaf. BSC Unisson kon vrijuit aanvallen en kon in de eerste wedstrijd van het seizoen al aan haar doelsaldo werken. Dirk Wolff nam met twee individuele acties de vierde en vijfde Boekelose treffers voor zijn rekening. Hierna was het Max Bayer die ook zijn tweede van de middag maakte en de 6-0 tussenstand op het scorebord zette. Tien minuten voor tijd werd Stan Weterholt neergelegd en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Chris Voerman voelde zich de aangewezen persoon om deze strafschop op te eisen, maar zag zijn inzet net over het doel van de tegenstander verdwijnen. Toch kwam er nog een zevende Boekelose treffer. Alexander Zivak mocht op zijn verjaardag nog tien minuten invallen, ondanks dat hij zich deze week niet had afgemeld voor de training. Alexander had slechts twee minuten nodig om tot scoren te komen en bepaalde de eindstand hiermee op een klinkende 7-0 overwinning.

Aankomende zaterdag reist BSC Unisson JO19-1 af naar Ootmarsum. Daar spelen de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers dan om 14:30 uur tegen KOSC JO19-2.