BSC Unisson verliest in gelijk opgaand duel van Vasse (1-2)

Op zondag 8 mei stond voor BSC Unisson de belangrijke wedstrijd tegen Vasse op het programma op Sportpark De Zweede. De tegenstander van vandaag staat samen met La Première aan kop in de 4e klasse A en strijd dus nog volop voor het kampioenschap. De ploeg van Michel Weiss verloor vorige week ongelukkig van De Lutte en moest vandaag winnen om nog in de race te blijven voor plek vier. Bij BSC Unisson kon iedereen in actie komen en daarom werd besloten om Coen Swidde, Dennis van Ommen en Bram Klein Poelhuis bij het tweede elftal in actie te laten komen. Even was er sprake dat de wedstrijd afgelast zou worden, want de scheidsrechter had zich namelijk ziekgemeld en in het protocol staat dan dat de wedstrijd geen doorgang kan vinden, tenzij er een vervanger aangesteld kan worden. Via de SEO (Scheidsrechters Enschede en Omstreken) werd Roderick Klaver benaderd en zodoende kon er wel gevoetbald worden op Sportpark De Zweede, maar werd er wel twintig minuten later gespeeld.

Opstelling BSC Unisson:
1.Luuk van Ham, 6.Hendrik , 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 9.Martijn Brinkman, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 5.Daan Wiggers, 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 15.Michel ter Meer, 18.Julian Weber en 20.Willem Hoitzing

Waar BSC Unisson normaal gelijk druk zet op de achterste linie van de tegenstander werd er vandaag gekozen om iets lager te gaan staan met de voorste linie. Vasse kreeg zo de mogelijkheid om van achteruit vrij op te bouwen, maar vond niet snel openingen op het middenveld. Wel wisten de gasten uit Vasse vroeg op voorsprong te komen. Bij een ingooi van Vasse op eigen helft stond de defensie van de Boekelose formatie niet goed en zodoende kon de linkerspits richting het doel van Luuk van Ham. De aanvaller was niet zelfzuchtig en speelde de bal breed in het strafschopgebied en dit zorgde ervoor dat Luuk van Ham kansloos was (0-1). BSC Unisson bleef rustig en ging niet te geforceerd op jacht naar de gelijkmaker. Op het moment dat BSC Unisson in balbezit was probeerde Vasse wel druk te zetten, maar hier voetbalde BSC Unisson zich goed onderuit. De thuisploeg kreeg ook enkele kansen op de gelijkmaker, maar dit leverde helaas geen doelpunt op. Arjan Wissink zag een kopbal gekeerd worden, Pim Ratering zag een schot van de lijn gehaald worden en een kopbal van Pim ging net over. Vlak voor rust wist Vasse de marge te verdubbelen als hier weer een fout van BSC Unisson aan vooraf gaat. Op het middenveld werd onnodig balverlies geleden en hierdoor kon de sterke spits aan de zijkant er vandoor. Hij weet Jeroen Assink van zich af te houden en zet de bal laag voor. De meegelopen middenvelder kan de bal binnenschieten en de 0-2 is een feit.

Na rust gaat BSC Unisson met enkele tactische wijzigingen wat anders spelen en drukt het Vasse terug op eigen helft. De gasten worden enkel nog gevaarlijk door te counteren met veelal lange ballen. Na tien minuten in de tweede helft krijgen zij een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar de aanvaller schuift de bal naast het doel van Luuk van Ham. Na een uur voetballen krijgt Martijn Brinkman een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Bij een voorzet van Joep Timmers gaat Arjan Wissink samen met de doelman van Vasse de lucht in en hierdoor kan de doelman de bal niet klemmen. Martijn krijgt de bal voor zijn voeten en kapt zijn directe tegenstander vakkundig uit, maar ziet vervolgens zijn inzet over het doel gaan. BSC Unisson blijft drukken en krijgt meerdere cornerballen en vrije ballen rondom het strafschopgebied. Uiteindelijk weet BSC Unisson vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te maken. In het strafschopgebied combineren Arjan Wissink en Pim Ratering en laatste genoemde komt oog in oog met de doelman. De doelman komt uit en Pim weet de bal over hem heen te wippen (1-2). De ploeg van Michel Weiss zet nog extra aan, maar vaak is de laatste pass net niet goed om tot echt grote kansen te komen. In de laatste minuut is er nog één kopbal van Arjan Wissink die overgaat en vervolgens floot de prima fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en was de nederlaag een feit.

Door de uitslagen op de andere velden is de achterstand op de vierde plek nu zes punten en heeft BSC Unisson niets meer in eigen hand. Het enige wat BSC Unisson nu kan doen is zorgen dat er zelf gewonnen wordt en hopen dat de naaste concurrenten punten laten liggen om zo wellicht op de valreep nog deel te kunnen nemen aan de nacompetitie voor promotie. Daarnaast moet er ook met een schuin oog naar beneden gekeken worden, want als de Boekelose formatie nu een slechte reeks neerzet dan zou het in het slechtste geval ook nog moeten deelnemen aan nacompetitie voor degradatie. De eerstvolgende wedstrijd is aankomende donderdag al in Enschede om 19:30 uur tegen het in degradatienood verkerende Tubanters.