BSC Unisson in tweede helft voorbij De Tubanters (1-3)

Op donderdag 12 mei stond er een volledige speelronde in de 4e klasse A op het programma. BSC Unisson moest op deze donderdagavond op Sportpark Het Diekman aantreden tegen laagvlieger De Tubanters. De tegenstander had de punten hard nodig om uit de degradatiezorgen te komen en de ploeg van Michel Weiss was eveneens gebaar bij een overwinning. BSC Unisson heeft het niet meer in eigen hand, maar een vierde plek is nog altijd mogelijk. Daarnaast is het gat naar onder relatief klein en werd er met een overwinning daar ook definitief afstand van gedaan. Bij BSC Unisson konden Martijn Brinkman (vakantie), Frank Mosman (blessure) en Coen Swidde (studie) niet meespelen. Verder was Niek Dekker bij de wedstrijdselectie gehaald om als stand-in te fungeren van de niet geheel fitte Luuk van Ham.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 15.Michel ter Meer, 20.Willen Hoitzing, 12.Huub Hassink, 8.Joep Timmers, 16.Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 5.Daan Wiggers, 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 9.Dennis van Ommen, 18.Julian Weber, 14.Bram Klein Poelhuis en 21.Niek Dekker

Na een korte warming-up (vanwege tijdgebrek) werd er om 19:35 uur afgetrapt. De Tubanters begon gretig en zat er vanaf de eerste minuut fel op en zette hoog druk. BSC Unisson liet zich te makkelijk aftroeven en was ook nog eens erg slordig in balbezit. Hierdoor was in het eerste bedrijf De Tubanters de bovenliggende partij en wist het enkele keren gevaarlijk te worden. De aanvalslinie van de thuisploeg had het vizier gelukkig niet op scherp staan, want ze wisten een drietal grote kansen om zeep te helpen. Na 26 minuten weet De Tubanters alsnog te scoren. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de inlopende aanvaller binnen getikt (1-0). BSC Unisson komt in de eerste helft niet verder dan een handvol cornerballen en twee mogelijkheden. Twee keer over is het Arjan Wissink die Pim Ratering bedient, maar twee keer over levert dit niet het gewenste resultaat op.

In de rust is eenieder er zich van bewust dat er ver, maar dan ook echt ver onder de maat wordt gespeeld. Met een tweetal wijzigingen hoopt de begeleiding de wedstrijd in het tweede bedrijf te doen keren. Daan Wiggers en Julian Weber komen binnen de lijnen voor Michel ter Meer en Lennart Weber.

In de tapt BSC Unisson uit een ander vaatje en oogt het een stuk feller dan in de eerste helft. Er worden veel duels gewonnen, de omschakeling is beter en bijna iedere tweede bal is voor de ploeg van Michel Weiss. De eerste schietkans is voor Huub Hassink, maar zijn inzet gaat over het doel van De Tubanters. Na een uur weet BSC Unisson de gelijkmaker te scoren. Een vrije bal wordt slim meegegeven aan Huub Hassink en Huub bewaart in het strafschopgebied van de tegenstander het overzicht en legt de bal terug richting de 16 meter. De inkomen lopende Robert Roossink schiet de bal onberispelijk tegen de touwen (1-1). Na deze gelijkmaker gaat BSC Unisson nadrukkelijk op jacht naar de volle buit, terwijl De Tubanters op twee gedachten hinkt. De thuisploeg wil (en moet) winnen voor lijfsbehoud, maar is ook angstig om ruimte weg te geven. Twintig minuten voor tijd komt BSC Unisson op voorsprong. Na een lange bal is het Arjan Wissink die de lucht ingaat samen met de laatste man van De Tubanters. De bal valt vervolgens stil net buiten het strafschopgebied. Pim Ratering is hier als de kippen bij om de bal langs de uitkomende doelman te schuiven (1-2). De voorsprong is er, maar Michel Weiss moet nog wel een keer noodgedwongen wisselen. De moegestreden Willem Hoitzing (kramp?!) moet zich laten vervangen en voor hem komt aanvallende middenvelder Bram Klein Poelhuis binnen de lijnen. Dit betekent dat Joep Timmers een linie moest zakken naar zijn favoriete rechtsbackpositie. De ingevallen Bram Klein Poelhuis laat wel gelijk van zich horen, want bij zijn tweede actie is hij zijn directe tegenstander te slim af. Bram speelt Arjan Wissink in die de bal even in bezit houdt alvorens de bal bij Pim Ratering in de loop mee te geven. Oog in oog met de keeper faalt Pim niet en beslist de wedstrijd (1-3). De Boekelose formatie speelt de wedstrijd vervolgens volwassen uit en neemt de punten mee naar Boekelo.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson weer uit. Dan staat om 14:00 uur de lastige uitwedstrijd bij Sportclub Overdinkel op het programma.