BSC Unisson verliest bij sv Hector (1-0)

Na twee nederlagen (tegen UDI en De Tubanters) stond op zondag 26 maart de lastige uitwedstrijd tegen Hector op het programma. Hector is een ploeg die in de middenmoot staat en zo’n beetje al haar punten in thuiswedstrijden wist te halen. Een lastige uitwedstrijd dus voor BSC Unisson, maar een overwinning was meer dan welkom na twee teleurstellende resultaten. Bij BSC Unisson ontbraken Willem Hoitzing, Dennis van Ommen, Pim Ratering en Julian Weber vanwege blessures.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 2.Rens Boerkamp, 9.Martijn Brinkman, 7.Pascal ter Meer en 10.Arjan Wissink ©

6.Hendrik Nijenhuis, 14.Bram Klein Poelhuis, 16.Lennart Weber en 21.Dave Voogtsgeerd

In het eerste half uur van de wedstrijd was er niets aan de hand voor BSC Unisson. De ploeg van Michel Weiss had controle over de wedstrijd en veel meer balbezit. Grote kansen werden er echter nog niet gecreëerd. Aan beide kanten waren er een aantal standaardsituatie die voor de kleine hoogtepunten zorgden. Na iets meer dan een half uur komt de thuisploeg op voorsprong als de afstemming in de Boekelose defensie niet goed is. De verdediging van BSC Unisson laat een lange bal stuiteren en deze valt achter de laatste linie. De rechterspits is er als de kippen bij om de bal via de vingertoppen van Luuk van Ham binnenkant paal binnen te schieten (1-0). Voor de rust krijgt BSC Unisson nog twee goede mogelijkheden. Na een combinatie tussen Martijn Brinkman en Arjan Wissink is het Martijn Brinkman die van buiten het strafschopgebied kan uithalen, maar zijn inzet gaat langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later haalt Mick Koenderink de achterlijn en geeft voor op Arjan Wissink. Zijn kopbal wordt gepareerd door de doelman van Hector.

In de tweede helft weet BSC Unisson de druk nog meer op te voeren op de defensie van sv Hector, maar ook nu weet het geen grote kansen te creëren. De buitenspelers weten de achterlijn nauwelijks te halen en daarnaast worden er te veel verkeerde keuzes gemaakt. Hector krijgt wel steeds meer moeite om de voorsprong vast te houden en moet enkele gele kaarten incasseren. Verder moet de verzorgster van Hector ook vele malen het veld betreden om het tempo uit de wedstrijd te halen. Met het doorschuiven van Robert Roossink en het inbrengen van wat aanvallend ingestelde spelers probeert BSC Unisson nog (minimaal) een punt uit het vuur te slepen. Hector weet echter stand te houden en haalt drie zwaarbevochten punten. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel misschien een juiste afspiegeling van deze wedstrijd, maar BSC Unisson creëerde te weinig om de thuisploeg pijn te doen.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson weer een uitwedstrijd en dit keer gaat het op bezoek bij Victoria’28. Na drie nederlagen is het zaak om met een positief resultaat terug te keren aankomende zondag. Op sportpark De Wesselerbrink wordt er zondag 2 april om 14:00 uur afgetrapt.