BSC Unisson JO19-1 wint in Groenlo van Grol JO19-2(3-4)

Op zaterdag 25 maart stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd bij Grol JO19-2 op het programma. Arjan Wissink en Joep Timmers konden deze middag niet beschikken over Leonardo Aksu en Alessandro Aksu. Verder was Niels van de Steeg afgelopen week niet in de gelegenheid om te kunnen trainen. Nino Peterinck heeft afgelopen donderdag als keeper gefungeerd op de training en was ook bereid om mee te gaan richting Groenlo.  In het regenachtige Groenlo werd om 14:30 uur afgetrapt.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 7.Siep Roessink, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

12.Dirk Wolf, 14. Alexander Zivak en 16.Niels van de Steeg

Na een dramatische warming-up begon BSC Unisson verrassend genoeg sterk aan de wedstrijd. Het is Dion Morsink die de bal in de eerste minuut verlengd in de richting van Bart Scholten die op zijn beurt de bal vakkundig achter de uitkomende doelman van Grol schiet (0-1). Lang kan BSC Unisson JO19-1 niet van deze voorsprong genieten, want de defensie staat niet op te letten bij een tweetal lange ballen. Bij de eerste keer kan de lange spits nog net op tijd afgestopt worden, maar in de vierde minuut is het alsnog raak (1-1). Na 19 minuten voetballen komt BSC Unisson voor de tweede keer in deze wedstrijd op voorsprong. Na een mooie aanval wil Dion Morsink de meegelopen Bart Scholten bedienen bij de tweede paal, maar de meegelopen verdediger van Grol JO19-2 tikt de bal voor Bart weg. Deze bal rolt echter wel in eigen doel (1-2). In deze fase is BSC Unisson de bovenliggende partij en krijgt het ook goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Dit lukt uiteindelijk in de 29e minuut als Bart Scholten zijn directe tegenstander aan de linkerkant voorbij gaat. Bart geeft voor en deze bal wordt binnengeschoten door Siep Roessink bij de tweede paal (1-3). Dit lijkt ook de ruststand te worden, maar twee minuten voor de rust wordt de bal tot twee keer toe niet goed weggewerkt in het strafschopgebied. Het is de spits van Grol JO19-2 die zodoende de achterstand van Grol weer kan verkleinen tot één treffer.

In de rust komen Dirk Wolff en Alexander Zivak binnen de lijnen voor Siep Roessink en Stan Weterholt. In de tweede helft heeft Grol JO19-2 iets meer balbezit, maar weten ze geen kansen te creëren. BSC Unisson krijgt daarentegen meerdere goede kansen op een vierde treffer, maar vaak is de voorzet te slap om een medeaanvaller in stelling te brengen. Na twintig minuten in de tweede helft maakt BSC Unisson alsnog een vierde treffer. Het is Mees Oude Egberink die de bal voorzet en Dion Morsink die met de keeper het duel aangaat. De keeper lijkt de bal te klemmen, maar de bal valt wel in het doel. Even lijkt het erop dat de scheidsrechter voor een aanvallende fout fluit, maar al snel is duidelijk dat hij het doelpunt goedkeurt (2-4). Vijf minuten later weet Grol er echter alweer een spannende wedstrijd van te maken door een vrije bal snoeihard in het doel te poeieren (3-4). In de slotfase is het voor BSC Unisson nog even overleven en Nino Peterinck weet nog enkele keren belangrijk te zijn voor BSC Unisson JO19-1. Na 93 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de tweede overwinning op rij een feit.

Aankomende zaterdag komt SJO AZSV-AD’69 JO19-2 uit Aalten op bezoek in Boekelo. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt.