BSC Unisson en Victoria’28 delen de punten (1-1)

Na een aantal teleurstellende resultaten stond er voor BSC Unisson op zondag 2 april de uitwedstrijd bij Victoria’28 op het programma. Bij BSC Unisson ontbraken Dennis van Ommen, Willem Hoitizing en Julian Weber vanwege blessures en haakte Matthijs Nagel op het laatste moment ziek af. Vanuit de JO19-1 was Guus van Aalst bereid om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 6.Hendrik Nijenhuis, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 2.Rens Boerkamp, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

5.Guus van Aalst, 7.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis, 15.Lennart Weber en 21.Dave Voogtsgeerd

BSC Unisson stond goed georganiseerd en gaf in de eerste helft nauwelijks kansen weg. De ploeg van Michel Weiss had zelf wel een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar liet dit achterwege. Na een steekpasses van Arjan Wissink was de doelman van Victoria’28 net iets eerder bij de bal dan de snelle Mick Koenderink en bij een te korte terugspeelbal wipte diezelfde Mick de bal over het doel van Victoria’28. Na een half uur is er ook een goede kans voor Pim Ratering als hij door Huub Hassink alleen voor de keeper wordt gezet. Pim omspeelt de doelman van Victoria’28, maar ziet zijn inzet vervolgens op de paal eindigen. Victoria’28 heeft veel moeite om de Boekelose aanvallen af te stoppen en dat levert ze meerdere gele kaarten op. Na 40 minuten komt de thuisploeg uit het niets op voorsprong. Een vrije bal wordt van een meter op 25 binnenkant paal binnengeschoten door Boy Kamphuis (1-0). Lang kan de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, want een minuut later krijgt BSC Unisson aan de zijkant een vrije trap. Het is Martijn Brinkman die de bal op maat voorgeeft op de bij de tweede paal inlopende Huub Hassink. Met een bekeken kopbal kopt hij de bal tegendraads in het vijandelijke doel (1-1).

In de tweede helft heeft Victoria’28 de wind mee en krijgt het wat meer mogelijkheden om tot scoren te komen. De defensie van BSC Unisson staat geconcentreerd te verdedigen en blokt menig inzet. BSC Unisson is in de eerste fase na de rust eenmaal dichtbij een treffer als een kopbal van Arjan Wissink in het zijnet belandt. Langzaam tikt de tijd weg en beide teams hebben de intentie om met de overwinning aan de haal te gaan. Victoria’28 ziet nog een vrije trap via een Boekelose verdediger op de buitenkant van de paal gaan en de ingevallen Bram Klein Poelhuis zorgt nog voor een goede mogelijkheid voor BSC Unisson. Na een goede combinatie met Pim Ratering komt Bram gevaarlijk door in het strafschopgebied en schiet hij de bal voorlangs. Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en speelt BSC Unisson voor de derde keer dit seizoen gelijk. Op basis van de eerste helft had er meer ingezeten voor de ploeg van Michel Weiss, maar gezien de tweede helft moet het punt wellicht gekoesterd worden.

Aankomend weekend komt BSC Unisson niet in actie. Eenieder kan dan op z’n eigen manier Pasen gaan vieren. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 16 april en dan komt koploper sv Delden op bezoek in Boekelo. Bij een overwinning kan sv Delden zich de kampioen van de 4e klasse B noemen, maar dit kampioenschap zullen ze zeker niet cadeau krijgen. BSC Unisson heeft nog wel een aantal punten nodig om zeker te zijn van de nacompetitie voor promotie. Op Sportpark De Zweede wordt er op zondag 16 april om 14:00 uur afgetrapt.