BSC Unisson JO19-1 verliest met krappe selectie bij Avanati Wilskracht JO19-1 (7-4)

Op zaterdag 3 september stond voor BSC Unisson de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Na een zwaar avondje FC De Rebellen, waar bijna de volledige JO19-1 aanwezig was, moesten we op zaterdagochtend eerst op de teamfoto alvorens we richting Avanti Wilskracht konden afreizen. Lex de Koning had een familieweekend, Nino Peterinck zat met de naweeën van een longontsteking, Alexander Zivak had een bruiloft en Ilya Stemerdink viel op het laatste moment nog af. Hij had wat kopzorgen overgehouden aan de vrijdagavond.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Siep Roessink, 3.Tjeerd Overbeek, 4.Guus van Aalst(c), 5.Sem Weterholt, 6.Rens Boerkamp, 7.Stan Weterholt, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels:

12.Dirk Wolf en 14.Chris Voerman

De voorbereiding naar deze wedstrijd toe was allemaal wat rommeliger dan dat we normaliter ambiëren. Zo had ook de begeleiding moeite om op tijd te komen na de genoemde vrijdagavond. Desondanks stond BSC Unisson binnen twee minuut op voorsprong. De centrale verdediger speelde een bal terug op z’n eigen doelman en die liet hem op zijn beurt onder de voet door het doel in rollen (0-1). Na deze snelle openingstreffer was het Avanti Wilskracht JO19-1 dat steeds meer balbezit kreeg, maar in eerste instantie nog geen doelpunten. Toen na een kwartier de eerste treffer van Avanti Wilskracht viel ging het snel. De thuisploeg kreeg bij vlagen te veel ruimte en ging hier vervolgens goed mee om. Avanti Wilskracht zette de 0-1 achterstand vrij snel om in een 5-1 voorsprong. Tussendoor verrichte keeper Niels van de Steeg nog enkele knappe reddingen en voorkwam een grotere achterstand. In de laatste vijf minuten voor rust werd Avanti Wilskracht JO19-1 wat laconieker, maar tegelijkertijd werd BSC Unisson JO19-1 ook wat gretiger. Eerst was het Dion Morsink die zijn tegenstander te slim af was, maar op de doelman stuitte. In de rebound schoot Dion de bal echter vanuit een moeilijke hoek knap in het doel (5-2). Één minuut voor rust werd Bart Scholten nog weggestuurd en met een fantastische schot in de bovenhoek brengt hij de marge terug tot twee (5-3).

In de rust moet Dion Morsink noodgedwongen vervangen worden, omdat hij verplichtingen op het werk had. Daarnaast moest Siep Roessink het veld verlaten. Hij zou eigenlijk maar twintig minuten kunnen spelen en had er dus al een helft opzitten. Er waren dus weinig mogelijkheden voor Arjan Wissink en Joep Timmers om een aanvalsplan te bedenken. Helemaal te bedenken dat er van de elf overgebleven meerdere met pijntjes kampten. De intentie was om de tweede helft als collectief compact te blijven spelen en weinig weg te geven. Vervolgens de juiste momenten kiezen om aanvallend tot kansen te komen. De tweede helft werd er zeker niet aantrekkelijker op om als toeschouwer te bekijken. Het was Avanti Wilskracht JO19-1 dat nog twee keer trefzeker was en de score uitbouwde naar 7-3. Een paar minuten voor tijd weet Sem Weterholt het net nog te vinden als hij een rebound binnen weerbare schieten na een doelpoging van Rens Boerkamp (7-4). Uiteindelijk was dit ook de eindstand en was de nederlaag gezien de verhoudingen op het veld terecht. Met een grotere en fittere selectie had BSC Unisson JO19-1 vandaag zeker kans gemaakt.

Aankomende zaterdag kan BSC Unisson zich revancheren als het Quick’20 JO19-3 op bezoek krijgt in Boekelo. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.