BSC Unisson JO19-1 verliest onnodig bij sv Delden JO19-1 (7-4)

Op zaterdag 13 mei stond voor BSC Unisson JO19-1 de uitwedstrijd bij sv Delden op het programma. Twee ploegen die voorafgaand dicht bij elkander staan op de ranglijst en gezien de bekerwedstrijd in oktober niet geheel onlogisch. Destijds wist BSC Unisson JO19-1 de punten uit Delden mee te nemen, maar was het krachtsverschil nihil. Vandaag ontbraken Alessandro Aksu en Leonardo Aksu vanwege een uitje met het werk, kon Dirk Wolff vanwege een enkelblessure niet in actie komen en was Dion Morsink logischer wijs niet inzetbaar naar zijn polsbreuk van vorige week. Uit de JO19-2 waren Aron Odink en Daan Langenburg bereid om bij de JO19-1 aan te sluiten.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Tjeerd Overbeek, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Alexander Zivak, 7.Siep Roessink, 8.NIels Barels, 9.Stan Weterholt, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

12.Tjeerd Overbeek, 13.Dirk Wolff, 14.Siep Roessink, 15.Rens Boerkamp en 16.Bart Scholten

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en had na tien seconden al een grote kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Bart Scholten wordt door de geheel vrijstaande Mees Oude Egeberink bij de tweede paal overgeschoten. Hierna krijgt Bart Scholten een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet gaat in het zijnet. Uit een cornerbal van Stan Weterholt krijgt Alexander Zivak een goede kopkans, maar hij raakt de bal niet met zijn voorhoofd. Delden had tot aan de vijftiende minuut niets te vertellen en werd teruggedrongen op eigen helft. Echter weten zij na het eerste kwartier snel op een 2-0 voorsprong te komen, door tot twee keer toe goed te counteren. Vlak voor de drinkpauze kon BSC Unisson de marge terugbrengen tot één doelpunt. Een vrije trap van Mees Oude Egberink werd door de doelman van sv Delden JO19-1 niet goed weggewerkt en zodoende kon Siep Roessink de bal in het lege doel schuiven (2-1). Na een half uur spelen maakt Bart Scholten op aangeven van Mees Oude Egberink de gelijkmaker. Niet veel later sloeg de sterk spelende spits alweer toe en zetten Delden weer op voorsprong (3-2). Net voor rust maakte Guus van Aalst na een scrimmage na een cornerbal de 3-3.

In de rust komen Daan Langenburg en Aron Odink in de ploeg voor Ilya Stemerdink en Alexander Zivak. In de tweede helft gaat het tempo een stuk naar beneden en wordt het een echte kelderklassewedstrijd. Een vijftal meegereisde supporters uit Boekelo genoten volop in het zonnetje met een consumptie en op het veld werd er rustig aan verder gevoetbald. Het was de spits van sv Delden JO19-1 die het voornamelijk op de heupen had en in het eerste kwartier na rust twee keer toesloeg en er 5-3 van maakte. Op aangeven van Niels Barels werd de marge door Mees Oude Egberink nog teruggebracht naar één doelpunt, maar vervolgens gaven we de spits van Delden alle ruimte om een zesde Deldense treffer te maken (6-4). Dat het in de slotfase nog 7-4 werd, dat was alleen voor de statistieken van belang. BSC Unisson was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij, maar verloor uiteindelijk van de spits van sv Delden (vijf treffers).

Aankomende zaterdag komt de JO19-1 hoogstwaarschijnlijk niet in actie, want de intentie is er dan om BSC Unisson JO17-1 in Oldenzaal mentaal te ondersteunen. Zij spelen daar om 12:45 uur hun kampioenswedstrijd. Exact hetzelfde willen we later op de middag bij BSC Unisson JO19-2 gaan doen, want die kunnen bij HSC’21 kampioen worden. Zij spelen om 15:00 uur, dus een leuk teamuitje voor BSC Unisson JO19-1….