BSC Unisson veel te sterk voor DEO (5-0)

Na een 2-1 overwinning in Beltrum en een gelijkspel tegen FC ’t Centrum stond op zondag 17 september de laatste bekerwedstrijd op het programma. De ploeg van trainers Michel Weiss en Han Dijks hadden een overwinning nodig om een ronde verder te bekeren en er moest dan nog wel met een schuin oog naar de uitslag op het andere veld gekeken worden. Tom Tankink (weekend weg), Dave Voogtsgeerd (vakantie) en Rens Boerkamp (blessure) ontbraken in de wedstrijdselectie en voor hen waren Martijn Jorritsma en Thomas van Ham uit de JO19-1 bij de selectie gehaald voor de wedstrijd tegen DEO (Dijkhoek en omstreken). In de warming-up was er voor BSC Unisson nog een tegenvaller. Door afwezigheid van Dave Voogtsgeerd moest Pascal ter Meer keeper Luuk van Ham inschieten. Luuk doet altijd een uitgebreide en intensieve warming-up en vraagt dan heel wat van zijn teamgenoot die hem moet intrappen. Voor Pascal was dit echter te veel gevraagd en hij liep een spierblessure in het bovenbeen op. Dinsdagavond zal bekeken worden wat de ernst van de kwetsuur is.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Joost Aalpol, 12.Huub Hassink, 20.Willem Hoitzing, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

6.Martijn Jorritsma, 7.Pascal ter Meer, 14.Thomas van Ham en 16.Lennart Weber

BSC Unisson begon goed aan de wedstrijd en legde er veel energie in. Al snel werd BSC Unisson een aantal keer gevaarlijk en vooral Mick Koenderink had het op z’n heupen. Hij was keer op keer zijn tegenstander te snel af en gaf gevaarlijke voorzetten. Na twintig minuten komt BSC Unisson op voorsprong als Martijn Brinkman een voorzet van Mick Koenderink hard achter de doelman van DEO schiet (1-0). Hierna kreeg BSC Unisson meerdere kansen om de score te verdubbelen, maar werden enkele goede kansen gemist en de beste kansen waren voor Arjan Wissink. DEO weet kan geen vuist maken tegen de Boekelose formatie en weet niets te creëren. Vlak voor rust weet BSC Unisson de marge alsnog te verdubbelen naar twee. Op aangeven van Arjan Wissink is het Pim Ratering die alleen voor de doelman komt en de bal beheerst in de lange hoek schuift (2-0).

Robert Roossink werd in de rust vervangen door Lennart Weber en dit betekende dat Willem Hoitzing een linie naar achteren ging. In de tweede helft had BSC Unisson maar één doel en dat was zo snel mogelijk de beslissende derde treffer maken. Na een goedlopende aanval tussen Mick Koenderink en Pim Ratering over de rechterkant is het Huub Hassink die de bal teruggelegd krijgt en feilloos binnenschiet (3-0). Het verzet van DEO is helemaal gebroken en al snel zet Mick Koenderink, op aangeven van Huub Hassink, de 4-0 op het scorebord. Voor Michel Weiss is dit de ideale gelegenheid om jeugdspelers Martijn Jorritsma en Thomas van Ham hun debuut en wat minuten te gunnen. Eerst is het Martijn Jorritsma die binnen de lijnen komt voor Martijn Brinkman en een kwartier voor tijd mocht Thomas van Ham de spitspositie van Arjan Wissink overnemen. Beide spelers lieten zich op een positieve manier zien en waren nadrukkelijk aanwezig. Bij BSC Unisson hoopte iedereen dat Thomas van Ham nog een doelpuntje mee kon pikken bij zijn debuut, maar dat feestje ging helaas niet door. Wel was hij enkele keren dichtbij, want zo kopte hij nog een bal keihard op de lat. Gescoord werd er nog wel en op hele fraaie wijze. De kopbal van Thomas van Ham kwam namelijk via de lat bij Pim Ratering terecht en met een fraaie volley bepaalde hij de eindstand op 5-0.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson haar eerste competitiewedstrijd. In Enschede wordt er om 14:00 uur afgetrapt op Sportpark Het Diekman tegen De Tubanters.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Peter Warfman