BSC Unisson JO23-1 speelt gelijk tegen Victoria’28 JO23-1

Na twee eenvoudige overwinningen stond voor BSC Unisson JO23-1 op zaterdag 16 september de thuiswedstrijd tegen Victoria’28 op het programma. Beide ploegen wisten hun eerste twee wedstrijden in de beker vrij eenvoudig te winnen, dus dit kon wel gezien worden als de finale van de poulefase. Bij BSC Unisson ontbraken Dion Morsink (weekend weg), Jesse Hinnen (werk), Sven Oude Groen (blessure) en Bart Scholten (blessure). Om dit gemis op te vangen waren Bram Klein Poelhuis (tweede) en Lars Jonker (JO19-1) bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 2.Alexander Zivak, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst, 5.Sem Weterholt, 6.Florian Busscher, 7.Bram Klein Poelhuis, 8.Niels Barels, 9.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt en 11.Pelle Wermer (c)

12.Jordy Wijnsma, 14.Ilya Stemerdink en 15.Lars Jonker

BSC Unisson begon goed en kreeg na drie minuten al een goede mogelijkheid om de score te openen. Bram Klein Poelhuis gaat vanaf de zijkant op snelheid alleen richting het doel van Victoria’28 en ziet zijn inzet op de paal belandden. Na zes minuten is er aan de andere kant een identieke aanval, maar bij Victoria’28 komt de bal terug het veld in en wordt de rebound binnengeschoten (0-1). Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, want binnen drie minuten wist de thuisploeg gelijk te maken. Het is Guus van Aalst die de naar binnengekomen Pelle Wermer bedient en oog in oog met de doelman van Victoria’28 JO23-1 faalt Pelle niet en zet de 1-1 op het scorebord. Twee minuten later is er al een voorsprong voor BSC Unisson. Bij een doeltrap van Victoria zet de aanval van BSC Unisson goed druk en is het uiteindelijk Stan Weterholt die de bal onder de keeper door kan schuiven (2-1). Na deze voorsprong gaat het tempo in de wedstrijd iets omlaag, maar blijft BSC Unisson vrij eenvoudig op de been en krijgt het zelfs enkele mogelijkheden om de marge te vergroten.

In de rust komt Ilya Stemerdink in het veld voor Alexander Zivak en Jordy Wijnsma komt Chris Voerman vervangen. BSC Unisson gaat om jacht om met een derde treffer de overwinning veilig te stellen. Er wordt veel druk uitgeoefend op de defensie van Victoria’28 en dit levert na een uur voetballen een grote kans op voor Mees Oude Egberink, maar zijn inzet gaat niet tegen de touwen. BSC Unisson heeft in het tweede bedrijf wel meer balbezit, maar met een marge van ‘slechts’ één doelpunt moet het waken voor de snelle buitenspelers van Victoria’28. Net voor de extra tijd krijgt Victoria’28 een vrije bal net over de middenlijn en deze wordt het strafschopgebied ingepompt. De scheidsrechter ziet hierbij een overtreding van een Boekelose verdediger en wijst resoluut naar de stip. De penalty wordt binnengeschoten en er staat weer een gelijke stand op het scorebord (2-2). Na 94 minuten fluit de scheidrechter voor de laatste keer.

Door het gelijke spel is BSC Unisson JO23-1 wel een ronde verder in de beker, want het doelsaldo is beter dan dat van Victoria’28 JO23-1. Aankomende zaterdag is BSC Unisson vrij, omdat er zich een ploeg heeft teruggetrokken uit de competitie. BSC Unisson speelt haar eerste competitiewedstrijd op zaterdag 30 september uit bij Victoria’28 JO23-1. In Enschede wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt.