BSC Unisson te sterk voor Victoria’28 (3-0)

Op zondag 12 november stond voor BSC Unisson de thuiswedstrijd tegen Victoria’28 op het programma. In de voorgaande seizoenen had de ploeg van Michel Weiss altijd veel moeite met de opponent uit Enschede. Trainer Michel Weiss kon vandaag geen beroep doen op Robert Roossink, want hij moest zich in de ochtend ziekmelden. Verder was ook leider André Börgeling i.v.m. ziekte afwezig. Oud-leider Marco Winters was echter bereid om zijn taken voor deze thuiswedstrijd over te nemen. Daarnaast ontbrak de al langer geblesseerde Dave Voogtsgeerd in de wedstrijdselectie.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

Wissels:

5.Joost Aalpol, 6.Rens Boerkamp en 7.Pascal ter Meer

Het is Victoria’28 die in het eerste kwart van de wedstrijd meer balbezit heeft, maar dan enkel op de eigen helft. Op de momenten dat BSC Unisson de bal heeft dan proberen ze gevaarlijk te worden in de richting van het doel van Victoria’28. BSC Unisson speelt niet groots, maar weet toch een aantal goede mogelijkheden te creëren. Martijn Brinkman ziet een vrije bal gekeerd worden, Arjan Wissink krijgt twee kopkansen en Pim Ratering is ook enkele keren dichtbij. Na een half uur voetballen is het Martijn Brinkman die de thuisploeg op voorsprong schiet. Net buiten het strafschopgebied wordt Martijn aangespeeld door Pim Ratering en met een bekeken schot in de onderin de hoek laat hij de doelman van Victoria’28 kansloos (1-0). Vlak voor rust wordt de marge verdubbeld door Pim Ratering. Een steekpasses van Mick Koenderink lijkt net te hard te zien voor Pim, maar de doelman schiet de bal tegen Pim aan en deze belandt in het doel (2-0).

In de tweede helft probeert Victoria’28 wel om terug in de wedstrijd te komen, maar ook nu zijn zij niet in staat om tot echte kansen te komen. Bij BSC Unisson ontbreekt het soms aan de nauwkeurigheid in de passing en het maken van de juiste keuzes om tot grote kansen te komen, maar het is in ieder geval een stuk gevaarlijker dan de gasten van vandaag. Na een kwartier in de tweede helft gaat Martijn Brinkman ongelukkig door zijn enkel en moet hij zich noodgedwongen laten vervangen door Rens Boerkamp. In de slotfase wordt de wedstrijd definitief beslist door Mick Koenderink. Op aangeven van de ingevallen Pascal ter Meer kan Mick op snelheid richting het doel van de opponent en met een bekeken schuiver zet Mick de 3-0 op het scorebord. Na exact negentig minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de overwinning een feit. BSC Unisson speelde vandaag zeker niet groots, maar tegelijkertijd in de overwinning geen enkel moment in gevaar gekomen.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson in Beltrum tegen VIOS en er zal dan om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Peter Warfman