BSC Unisson boekt nipte overwinning bij VIOS Beltrum (0-1)

Op zondag 19 november stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd bij VIOS Beltrum op het programma. In de beker moest de formatie van Michel Weiss ook al afreizen naar Beltrum en destijds werd er met 1-2 gewonnen. Bij BSC Unisson ontbraken deze speeldag Martijn Brinkman en Dave Voogtsgeerd met een blessure en behoorde Pascal ter Meer wegens ziekte niet bij de wedstrijdselectie. Om met voldoende manschappen richting Beltrum te gaan, werden Martijn Jorritsma en Dennis van Ommen bij de wedstrijdselectie gehaald.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 6.Rens Boerkamp, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink

3.Robert Roossink, 5.Joost Aalpol, 7.Dennis van Ommen en 14.Martijn Jorritsma

In het eerste deel van de wedstrijd is het de thuisploeg dat meer balbezit heeft en met enkele crosspasses de Boekelose formatie probeert te verrassen. De voorzetten zijn echter niet op maat bij VIOS Beltrum en zodoende weten zij niet gevaarlijk te worden. Na ruim een kwartier wordt BSC Unisson voor de eerste keer echt gevaarlijk als Pim Ratering via de rechterkant wordt weggestuurd. Pim wipt de bal langs de uitkomende keeper van VIOS Beltrum, maar deze doelman legt Pim in het strafschopgebied neer. Bij de landing valt Pim vervelend op zijn schouder en moet het veld geblesseerd verlaten. Martijn Jorritsma komt in het veld voor Pim Ratering en hierdoor schuift Mick Koenderink een linie naar voren. Een fikse tegenslag voor BSC Unisson, maar het heeft met een strafschop wel de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het is Arjan Wissink die deze kans niet weet te verzilveren en de bal over het vijandelijk doel schiet. In het vervolg van de eerste helft worden er veel duels uitgevochten en aan beide kanten meerdere overtreding gemaakt. Dit leverde bij BSC Unisson voor Tom Tankink en Rens Boerkamp een gele kaart op. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook nog een grote kans als de aanvallende middenvelder alleen richting Luuk van Ham kan, maar het is Luuk van Ham die zijn doel schoonhoudt en zijn team een belangrijke dienst bewijst.

In de tweede helft wordt BSC Unisson aanvallend langzaam steeds iets gevaarlijker, maar moet het ondertussen ook waken om niet op achterstand te komen. Twintig minuten voor tijd voert Michel Weiss een tweetal wissels door. Hij brengt Dennis van Ommen en Robert Roossink in de ploeg voor Lennart Weber en Arjan Wissink. Beide ploegen willen in de slotfase de winst binnenhalen en zodoende golft het spel op en neer. Huub Hassink en Mick Koenderink krijgen beiden een goede kans voor BSC Unisson, maar weten niet te scoren. Aan de andere kant vliegen er enkele ballen over het doel van Luuk van Ham. Vijf minuten voor tijd weet BSC Unisson alsnog op voorsprong te komen als Huub Hassink bij de tweede paal een cornerbal weer voor het doel kopt. Van dichtbij weet Willem Hoitzing de enige treffer van de wedstrijd binnen te koppen (1-0). In de absolute slotfase krijgt VIOS Beltrum nog één goede mogelijkheid, maar de spits schiet van dichtbij over. Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is de overwinning voor BSC Unisson een feit.

Pim Ratering is tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis geweest en hij zal zeker zes weken moeten herstellen en zal dus voor de winterstop niet meer in actie komen.

Aankomende donderdag speelt BSC Unisson in de beker thuis tegen Longa’30. Zij spelen hun wedstrijden in de 4e divisie, dus het zal ongetwijfeld een zware kluif worden. Op De Zweede wordt er om 20:00 uur afgetrapt.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Ariana Assink