BSC Unisson stunt in de beker bij SV Grol(2-3)

Na het teleurstellende resultaat tegen FC Eibergen (0-3) in competitieverband stond er voor BSC Unisson op zondag 22 oktober de tweede ronde van de beker op het programma. Net als vorig seizoen wist BSC Unisson poulewinnaar te worden en zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Na de loting was bekend dat BSC Unisson een uitwedstrijd mocht gaan spelen bij SV Grol in Groenlo. Een tegenstander die drie niveaus hoger speelt dan de ploeg van Michel Weiss, want zij spelen namelijk in de eerste klasse. Bij BSC Unisson ontbraken Willem Hoitzing (vakantie), Dave Voogtsgeerd (blessure), Pascal ter Meer (blessure) en Arjan Wissink (lang weekend weg) en zodoende was de spoeling erg dun. Daarnaast was Rens Boerkamp ook nog een groot vraagteken, want hij is nog niet wedstrijdfit na zijn knieblessure. Wel was Rens bereid om op de bank plaats te nemen voor geval van nood. Verder waren Dennis van Ommen en Lars Jonker bij de wedstrijdselectie gehaald.

Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink ©, 2.Tom Tankink, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 17.Pim Ratering en 5.Joost Aalpol

Wissels:

6.Rens Boerkamp, 7.Lars Jonker en 20.Dennis van Ommen

Al vroeg in de wedstrijd wist BSC Unisson de ploeg uit Groenlo te verrassen, want in de zesde minuut is het Pim Ratering die een vrije bal van Jeroen Assink promoveert tot doelpunt (0-1). Na deze vroege openingsgoal moest BSC Unisson zich voornamelijk focussen op verdedigen, maar dit werd als collectief erg goed gedaan. Er werd zelfs zo weinig ruimte weggegeven dat Grol geen openingen kon vinden in de opbouw en daarom als vroeg koos voor lange ballen op de buitenspelers. Wel wist Grol twee goede kansen te creëren, maar het geluk was aan onze zijde dat ze in de afronding niet scherp genoeg waren. Vlak voor rust weet Pim Ratering de marge te verdubbelen naar twee treffers als hij een lange bal van Jeroen Assink beter inschat dan de defensie van Grol en de 0-2 op het scorebord zet.

In de rust voert Grol enkele wijzigingen door en hierdoor kunnen ze wat meer druk naar voren uitoefenen, maar echte kansen weten ze niet te creëren. Uit een standaardsituatie weet Grol na een uur voetballen terug te komen in de wedstrijd en gaat op jacht naar de gelijkmaker. BSC Unisson weet zich echter knap staande te houden en tien minuten voor tijd weet Robert Roossink een derde Boekelose treffer te maken. Een cornerbal van Martijn Brinkman wordt afgeslagen, maar Martijn kan de bal nogmaals voorzetten en vindt Huub Hassink bij de tweede paal. Huub weet het duel van zijn directe tegenstander te winnen en kopt de bal voor het doel langs en de inlopende Robert Roossink schiet de bal tegen de touwen (1-3). Met nog ruim tien minuten op de klok laat trainer Michel Weiss de uit de JO19-1 afkomstige Lars Jonker zijn debuut maken voor het eerste elftal van BSC Unisson. Lars kwam binnen de lijnen voor de moegestreden Lennart Weber. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd weet Grol nog een keer te scoren en wederom uit een standaardsituatie, maar deze treffer doet er niet meer toe (2-3). De scheidsrechter fluit voor de laatste keer deze middag en de overwinning voor BSC Unisson is een feit. Een erg knappe prestatie en nu is er nog de vraag tegen wie BSC Unisson het in de volgende ronde gaat opnemen.

Aankomende zondag speelt BSC Unisson weer een competitiewedstrijd in de 4e klasse B en dan zal het op bezoek gaan in Beckum bij TVO. Deze derby begint om 14:00 uur!

Tekst: Arjan Wissink
Foto’s: Aryana Assink