BSC Unisson JO23-1 boekt zwaarbevochten overwinning op Achilles Hengelo JO23-3 (3-5)

De wedstrijd van de Military was nog niet gespeeld door BSC Unisson JO23-1 en deze was in overleg met Achilles Hengelo JO23-3 ingepland op donderdag 19 oktober. Bij BSC Unisson ontbraken Jesse Hinnen (werk), Ilya Stemerdink (stage) en Chris Voerman (blessure). Om over voldoende manschappen te beschikken was Bram Klein Poelhuis bij de wedstrijdselectie gehaald.

Achilles had meer personele problemen en had slechts vijf spelers van het eigen team ter beschikking. Dit kwam de trainer van Achilles goed uit, want zodoende kon hij tien spelers van het hoger spelende zaterdag 2 en de JO19-1 bij de selectie halen. Voor de wedstrijd kon de trainer van Achilles het niet laten om de manschappen van BSC Unisson JO23-1 sterkte te wensen, want hij was er van overtuigd dat we met een dikke nederlaag huiswaarts zouden keren.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:

1.Daan Weterholt, 11.Alexander Zivak, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 6.Florian Busscher, 19.Sven Oude Groen en 9.Dion Morsink

8.Niels Barels, 12.Bram Klein Poehuis en 14.Bart Scholten

Voor aanvang hoefde trainer Arjan Wissink zijn BSC Unisson JO23-1 niet te motiveren om gedisciplineerd aan de wedstrijd te beginnen. BSC Unisson wist in de eerste fase van de wedstrijd veel duels te winnen en was hierdoor veel op de helft van de tegenstander aan het voetballen. Na vijf minuten wordt dit harde werken beloond, want Sven Oude Groen werd in het strafschopgebied neergehaald. De toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Pelle Wermer (0-1). Hierna was BSC Unisson twee keer dichtbij een tweede treffer door geschutter van de doelman van Achilles. Tot twee keer toe laat hij de bal ontglippen en bij de eerste poging van Sven Oude Groen weet hij de bal nog net voor de doellijn weg te halen. Bij een afstandsschot van Stan Weterholt laat hij de bal weer door de handen glippen, maar haalt hij de bal achter de doellijn weg. De scheidsrechter was in twijfel en gaf de keeper het voordeel van de twijfel. Halverwege de eerste helft weet Achilles Hengelo JO23-1 op gelijke hoogte te komen als er te gemakzuchtig wordt verdedigd aan Boekelose zijde (1-1). Vlak voor rust komt BSC Unisson voor de tweede keer op voorsprong. Een cornerbal van Stan Weterholt wordt door Guus van Aalst op de paal gekopt, maar de rebound wordt door Guus keihard binnengeschoten (1-2).

In de rust komen Niels Barels, Bram Klein Poelhuis en Bart Scholten binnen de lijnen voor Sem Weterholt, Sven Oude Groen en Mees Oude Egberink.

De tweede helft is het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Twee voetballende ploegen, maar met wel een overwicht voor BSC Unisson. Na vijf minuten in de tweede helft moeten beide ploegen met een man minder verder na een opstootje met de doelman van de ingevallen keeper uit het tweede elftal van Achilles Hengelo. In een wedstrijd waar van beide kanten fel, maar wel op een faire manier, gespeeld werd, vond de keeper het nodig om met het welbekende k-woord te schelden. BSC Unisson was met tien tegen tien ook de betere ploeg en wist na ruim een uur voetballen om 1-3 te komen als Pelle Wermer goed doorloopt na een verkeerde aanname van de nieuwe doelman van Achilles. Pelle weet de bal half te blokken en zodoende komt deze voor de voeten van Bart Scholten die de bal in het lege doel schuift. Achilles Hengelo is even helemaal de weg kwijt en een kwartier voor tijd lijkt de wedstrijd beslist. Alexander Zivak wordt in het strafschopgebied naar beneden geduwd en neemt zelf plaats achter de bal. De keeper ging erg vroeg en hierdoor was het voor Alexander een koud kunstje om de bal in de andere hoek te schuiven (1-4). Met een slotoffensief probeert Achilles nog wat te forceren en in de 84e minuut weten ze de 2-4 te maken na een aanval over de rechterkant. Enkele minuten later krijgt ook Achilles een penalty en deze wordt vakkundig binnengeschoten. Hierdoor wordt het in de slotfase toch nog even billen knijpen, maar aan alle onzekerheid wordt in de eerste minuut van de extra tijd een einde gemaakt. Op de counter is het Bram Klein Poelhuis die zijn eerste doelpunt voor BSC Unisson JO23-1 maakt (3-5).

Het was een zware wedstrijd voor BSC Unisson JO23-1, maar tegelijkertijd ook wel weer fijn om de gewenste weerstand te krijgen. Dat de punten meegingen naar Boekelo was extra fijn gezien de bijzondere praktijken van de tegenstander.