BSC Unisson JO23-1 uitgeschakeld in de beker na penalty’s (2-2)

Op zaterdag 21 oktober gaat BSC Unisson JO23-1 onderuit na spannende thriller in beker.

Na net een aantal maanden gestopt te zijn met mijn trainerscarrière mag ik op deze druilerige zaterdag opdraven om mijn neef te vervangen en het vlaggenschip van onze jeugdtak een dag te begeleiden als coach. Samen met mijn gelegenheidsleider (Benno ten Asbroek) alsook gelegenheidsmateriaalman (Jeroen Tieberink).

Mooi op tijd aanwezig op de Zweede zodat we alle getergde spelers een voor een binnen kunnen zien druppelen. De selectie is vandaag nagenoeg compleet en afgezien van de geschorste Dion zal later die dag iedereen de nodige minuten gaan maken.

We spelen uit tegen Avanti W. 5 zaterdag. Een team dat ook uit spelers ouder dan 23 bestaat. Een fysieke uitdaging voor onze jongens dus vandaag. Gezien onze voetballende kwaliteiten wordt van deze kracht dan ook uitgegaan. Blijven tikken en heb geduld, kansen komen dan vanzelf. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen blijkt dit moeilijker dan gedacht. We gaan mee in het lange (hoge) ballen snel thuis idee van de thuisploeg en dit doet het spel geen goed. Het is van beide kanten slordig waardoor het scoren van een doelpunt haast lijkt om gokspelletje. Ondanks dat er beide kanten kleine kansjes ontstaan blijven de doelpunten in de eerste helft uit, slecht gegokt dus…

Na een rust enthousiaste afspraken gemaakt om meer controle over de wedstrijd te krijgen en het vertoonde spel te verbeteren. In plaats van fanatiek uit de startblokken te vliegen krijgen we binnen 3 minuten na rust de 1-0 tegen. Lang bij de pakken neer zitten doen onze jongens niet want binnen 1 minuut wordt de gelijkmaker binnengeschoten door Bart Scholten, 1-1.

Opstelling BSC Unisson JO23-1:
1.Daan Weterholt, 11.Alexander Zivak, 3.Jordy Wijnsma, 4.Guus van Aalst, 17.Sem Weterholt, 21.Pelle Wermer(c), 7.Mees Oude Egberink, 10.Stan Weterholt, 6.Florian Busscher, 19.Sven Oude Groen en 8.Niels Barels

2.Ilya Stemerdink, 12.Jesse Hinnen, 14.Bart Scholten en 15.Chris Voerman

Het blijft slordig en na weer onnodig balverlies wordt er op randje zestien onnodig een overtreding gemaakt. Een koud kunstje voor de goed spelende linksbuiten. Zijn schot draait mooi de rechterhoek in, keeper kansloos en 2-1. Wederom hoeven onze jongens niet lang bij de pakken neer te gaan zitten want wederom nog geen minuut later wipt Jesse (ja daar is ie goed in) de bal leep over de keeper heen. 2-2. Daarna blijven er kansen, vooral voor onze jongens. Deze vlogen gingen er helaas niet in. De ballen die wel werden afgemaakt werden onfortuinlijk teruggefloten door de warrig fluitende scheidsrechter die wel heel graag wilde laten zien hoe goed hij de wedstrijd onder controle had. Dit leidde gedurende de wedstrijd tot veel vermaningen zowel binnen, alsook buiten het veld.

Het bleef 2-2 en zodoende moesten strafschoppen de uitslag bieden. Een interessant spelletje alwaar wel de nodige concentratie en koelbloedigheid bij komen kijken. De gastheren hadden deze zenuwen net iets beter onder controle waardoor ze de strafschoppenserie met 5-4 wisten te winnen. Helaas dus een uitschakeling in het bekertoernooi maar wel een mooi leermoment voor onze jongens. Vanaf nu de ogen weer gericht op de competitie, alwaar nog veel kansen liggen op een succesvol seizoen.

Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson om 14:00 uur de uitwedstrijd bij Achilles’12 JO23-4 voor de competitie.