BSC Unisson stelt teleur en verliest door persoonlijke fouten (0-2)

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Hector (6-0) stond er op zondag 13 november weer een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer was Victoria’28 uit Enschede de tegenstander voor de ploeg van Michel Weiss. Voorafgaand aan deze wedstrijd had BSC Unisson vier punten meer verzameld dan de gasten en met een overwinning zou er een mooi gat geslagen worden. Bij BSC Unisson was de lijst met afwezigen nog steeds erg lang. Jeroen Assink was op de terugweg van zijn vakantie en dus nog niet inzetbaar. Huub Hassink is nog herstellende van een operatie en Mick Koenderink, Hendrik Nijenhuis, Dave Voogtsgeerd en Luuk van Ham kampten met blessures. BSC Unisson begon dan ook met dezelfde basis als vorige week tegen Hector.

1.Jelle Koreman, 19.Dennis van Ommen, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 16.Lennart Weber, 9.Martijn Brinkman, 7.Julian Weber, 10.Arjan Wissink © en 17.Pim Ratering

6.Rens Boerkamp, 11.Bart Scholten, 14.Bram Klein Poelhuis en 21.Quint te Lindert

BSC Unisson begon slordig aan de wedstrijd en kon de bal niet vaker dan drie keer rondspelen. Dit was ook de verdienste van Victoria’28 dat fel aan de wedstrijd begon en veel tweede ballen wist te veroveren. Victoria’28 kwam voor een resultaat en wilde dat niet met mooi voetbal doen. Van achteruit werd er niet geprobeerd om op te bouwen, maar werd continu voor de lange bal gekozen om vervolgens de tweede bal te winnen. Victoria’28 was hier redelijk succesvol in en dat kwam vooral door de goede trap van de doelman van Victoria’28. Na tien minuten komt Victoria’28 op voorsprong als zij een vrije trap mogen nemen net buiten het strafschopgebied. Het lijkt erop dat de ingestudeerde vrije trap mislukt, maar doordat de bal onder de voet van een Boekelose verdediger doorrolt kunnen ze de aanval voortzetten en na een tikkie breed kan de rechterspits van Victoria’28 de bal in het doel schuiven (0-1). Nog geen vijf minuten later geeft BSC Unisson de gasten uit Enschede nog een cadeautje. Bij het uitverdedigen wordt de bal door de Boekelose verdedigers tegen elkaar aangeschoten en valt voor de voeten van de spits van Victoria’28 en die schiet de bal onberispelijk binnen (0-2). BSC Unisson krijgt hierna een aantal goede kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar het vizier van de Boekelose aanvallers stond vandaag niet op scherp. Pim Ratering weet wel één keer trefzeker te zijn, maar wordt afgefloten vanwege buitenspel en dat was overigens te betwijfelen. Diezelfde Pim Ratering had nog twee mogelijkheden om te scoren, maar vond de doelman van Victoria’28 op zijn weg. Ook Martijn Brinkman had vandaag zijn vizier niet op scherp staan. Waar hij vorige week nog drie keer het net wist te vinden, ging zijn inzet deze keer ruimschoots over het vijandelijk doel. De grootste kans voor BSC Unisson in de eerste helft was voor Arjan Wissink. Zijn inzet met links miste kracht en precieze en zodoende kon de doelman de bal met z’n voeten keren. Vlak voor rust is er nog een scrimmage voor het doel van BSC Unisson en wordt de bal uiteindelijk na drie pogingen in het doel geschoten door Victoria’28 en lijkt BSC Unisson tegen een achterstand van drie doelpunten aan te kijken. De scheidsrechter constateerde echter ergens een handsbal van één van de aanvallers van Victoria’28. Waar dit precies heeft plaatsgevonden weet niemand.

BSC Unisson heeft dit seizoen vaker tegen een achterstand van twee doelpunten aangekeken met de rust en wist telkens weer terug te komen in de wedstrijd. Daarom werd er ook vol vertrouwen begonnen aan de tweede helft, maar het lukte BSC Unisson in de tweede helft niet om tot goede kansen te komen. Er werd bij vlagen veel energie in de wedstrijd gestoken, maar de defensie van Victoria’28 bleef vrij eenvoudig op de been. In het laatste half uur voerde trainer Michel Weiss nog enkele aanvallende wissels door, maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat op. Na een dribbel van Julian Weber kreeg Arjan Wissink van de zijkant nog een schietkans, maar zijn bal kwam niet tussen de palen. Verder was er een kopbal van Willem Hoitzing die een prooi was voor de doelman van Victoria’28. De gasten uit Enschede kregen aanvallend steeds meer ruimte en wisten meerdere keren gevaarlijk te worden voor het doel van Jelle Koreman, maar Jelle keepte een prima wedstrijd en voorkwam meerdere keren een derde treffer van Victoria’28. Na 94 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de nederlaag een feit.

Geconcludeerd kan worden dat BSC Unisson in de eerste helft door persoonlijke fouten heeft verloren. Achterin werden de doelpunten cadeau gegeven en voorin werden grote scoringskansen niet benut. In de tweede helft heeft BSC Unisson geen enkel moment aanspraak gemaakt op een resultaat en zodoende gingen de punten verdiend mee richting Enschede. Aankomende zondag speelt BSC Unisson een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij de koploper en zal daar een resultaat moeten boeken om niet te ver af te zakken op de ranglijst.