BSC Unisson JO19-1 verliest door slechte eerste helft bij BWO (4-3)

Op zaterdag 19 november moest BSC Unisson JO19-1 aantreden in Hengelo tegen BWO JO19-2. Bij BSC Unisson kon aanvoerder Guus van Aalst niet meespelen vanwege een lies en enkelblessure. Daarnaast is Bart Scholten afgelopen dinsdag met een blessure uitgevallen op de training en was hij nog niet fit genoeg om zaterdag in actie te kunnen komen.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Rens Boerkamp, 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 8.Stan Weterholt, 7. Siep Roessink, 10. Mees Oude Egberink (c), 11.Alexander Zivak en 9.Dion Morsink

12.Niels Barels, 14.Leonardo Aksu en 15.Dirk Wolf

Op één van de kunstgrasvelden van BWO werd er om 14:00 uur afgetrapt. De gastheren zakten ver terug op eigen helft en lieten de bal aan de jongens van BSC Unisson JO19-1. BSC Unisson speelde de bal echter in een te laag tempo rond en kon zodoende geen ruimte vinden om tot kansen te komen. De thuisploeg loerde echter alleen maar op de counter en wisten in de eerste twintig minuten slechts eenmaal in het strafschopgebied van BSC Unisson te komen. Na onnodig balverlies op het middenveld van BSC Unisson wordt de snelle linksbuiten gelanceerd en zijn voorzet wordt binnengelopen door de spits (1-0). Na een half uur voetballen weet BWO JO19-2 de marge te verdubbelen naar twee. Wederom is er knullig balverlies aan Boekelose kant en wordt dit vanuit een counter goed afgestraft (2-0). BSC Unisson JO19-1 heeft ondertussen wel een aantal mogelijkheden gehad, maar heeft de keeper van BWO JO19-2 nog niet echt aan het werk gezet. Schoten van Alexander Zivak, Rens Boerkamp en Stan Weterholt misten overtuiging en een vijftal cornerballen werden vrij eenvoudig weggewerkt door de thuisploeg. Vijf minuten voor rust maakt BWO JO19-2 en na een goed uitgespeelde aanval 3-0 van en dan lijkt het een hele vervelende middag te worden. Een minuut voor rust weten de jongens van Joep Timmers en Arjan Wissink wat terug te doen als een afgeslagen cornerbal hard wordt ingeschoten door Mees Oude Egberink. Zijn inzet belandt onderin de hoek buiten bereik van de doelman (3-1).

In de rust worden Leonardo Aksu, Niels Barels en Dirk Wolf in de ploeg gebracht voor Alexander Zivak, Siep Roessink en Alessandro Aksu. De eerste helft wordt geëvalueerd en eenieder is het erover eens dat er een schepje bij bovenop moet.

In de tweede helft lijkt de wedstrijd binnen een minuut gespeeld als er een verkeerde breedtebal wordt gegeven. Deze wordt onderschept door de spits van BWO JO19-2 en hij krijgt vrije doorgang, maar gelukkig schuift hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Hierna is het de beurt aan BSC Unisson en al snel wordt de aansluitingstreffer gemaakt. Een vrije bal van Mees Oude Egberink valt achter de verdediging en wordt binnengetikt door Leonardo Aksu (3-2). De jacht op de gelijkmaker wordt ingezet en deze komt er door Dion Morsink. Hij loopt een afgemeten voorzet van Leonardo Aksu binnen (3-3). Na deze gelijkmaker gaat BSC Unisson voor de overwinning maar een kwartier voor tijd denkt de scheidsrechter daar anders over. De gehele wedstrijd is BWO al in het voordeel van deze beste man en daar doet hij in de 75e minuut nog even een schepje bovenop. In een duel waar niets aan de hand is besluit hij (wederom) te fluiten voor BWO, maar dit keer trekt hij hierbij ook nog een gele kaart voor BSC Unisson. Deze beste man kan het daarna niet laten als er gereageerd wordt en geeft nog twee gele kaarten. Het gevolg is dat BSC Unisson door een rode (2x geel) en gele kaart met negen man verder moet tegen twaalf, want ook in de laatste fase zette de scheidsrechter alles op alles om BWO nog een keer te kunnen laten scoren. Deze treffer komt er uiteindelijk een paar minuten voor tijd en er wordt dan ook geen enkele seconde aan blessuretijd bijgegeven als BSC Unisson JO19-1 net weer met z’n tienen is.

BWO JO19-2 is een leuke ploeg om tegen te spelen en dan is het vervelend als er zo’n man alle aandacht naar zich toe wil trekken. Gezien het veldspel was een gelijkspel meer op zijn plek geweest, want de eerste helft was voor de thuisploeg en de tweede helft voor BSC Unisson JO19-1.

Aankomende zaterdag is BSC Unisson JO19-1 vrij en de week daarna speelt BSC Unisson thuis tegen TVO/Hoeve JO19-1 op Sportpark De Zweede. Er wordt dan om 15:00 uur afgetrapt.