BSC Unisson JO19-1 speelt gelijk tegen Victoria JO19-2 (2-2)

Op zaterdag 12 november moest BSC Unisson JO19-1 aantreden op De Zweede tegen Victoria’28 JO19-2. Bij BSC Unisson kon aanvoerder Guus van Aalst niet meespelen vanwege een enkelblessure en was Tjeerd Overbeek een weekend weg. In de vorige fase (begin oktober) stond de wedstrijd tegen Victoria’28 JO19-2 ook al op het programma op De Zweede en destijds eindigde deze in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Rens Boerkamp, 5.Sem Weterholt, 8.Alexander Zivak, 6.Stan Weterholt 7. Siep Roessink, 10. Mees Oude Egberink(c), 11.Bart Scholten en 9.Dion Morsink

12.Niels Barels, 14.Leonardo Aksu en 15.Dirk Wolff

Op het kunstgrasveld op De Zweede werd om 15:00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Robin Winters. Binnen twee minuten weet de formatie van Arjan Wissink en Joep Timmers al op voorsprong te komen via Siep Roessink. Het is Stan Weterholt die de bal vanaf de linkerkant hoog voorgeeft en is het Siep die de bal met de borst controleert en binnenschiet (1-0). Lang kan er niet genoten worden van deze voorsprong, want na tien minuten voetballen gaat een terugspeelbal van Mees Oude Egberink helemaal anders dan gepland. De bal lijkt over Niels van de Steeg heen te gaan, maar deze kan de bal aantikken met zijn vingertoppen. Scheidsrechter Robin Winters fluit voor een indirecte vrije trap voor Victoria’28 JO19-2 en deze vrije trap wordt onberispelijk in de bovenhoek geschoten (1-1). Hierna krijgt BSC Unisson meerdere goede kansen om weer op voorsprong te komen. Siep Roessink schoot de bal recht op doelman af, Rens Boerkamp zijn inzet miste kracht en ook spits Dion Morsink kreeg de bal niet tegen de touwen.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan en kwamen Leonardo Aksu, Niels Barels en Dirk Wolff binnen de lijnen voor Bart Scholten, Siep Roessink en Sem Weterholt. Verder was het van belang om geduld te bewaren, want in de eerste helft was het BSC Unisson JO19-1 wat de bovenliggende partij was.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld, maar is het Victoria’28 JO19-2 wat tegen de verhoudingen in op voorsprong komt. Ilya Stemerdink wacht te lang met het wegwerken van de bal en schiet deze vervolgens tegen de spits aan die daardoor vrije doortocht krijgt. Oog in oog met Niels van der Steeg faalt de aanvaller van Victoria’28 niet en zodoende is het 1-2. De Boekelose formatie pakt de draad snel weer op en krijgt via Stan Weterholt, Dion Morsink en Mees Oude Egberink wederom goede kansen om te scoren, maar de rust om een bal eerst aan te nemen was er niet altijd. Een kwartier voor tijd komt BSC Unisson op gelijke hoogte als Dion Morsink een cornerbal van Mees Oude Egberink binnenkopt. Bij de landing raken de doelman van Victoria en Dion elkander en blijft de doelman “geblesseerd” achter. De scheidsrechter keurde dit doelpunt logischerwijs goed, maar kwam hier na de blessurebehandeling toch op terug tot grote onvrede van BSC Unisson JO19-1. Een paar minuten voor tijd komt de gelijkmaker er als nog. Dion Morsink is de centrale verdedigers te snel af en schiet de bal hard langs de uitkomende doelman (2-2). Na een paar minuten extra tijd fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is er bij BSC Unisson de meeste teleurstelling gezien het spelbeeld en de afgekeurde goal. De waren echter de gasten uit Enschede die zich beklaagden bij de scheidsrechter en ze vonden het heel gewoon om eenieder met de welbekende ziekte uit te schelden.

Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO19-1 op in Hengelo op bezoek bij BWO JO19-2. Beide ploegen hebben voorafgaand aan dit duel evenveel punten behaald uit hetzelfde aantal wedstrijden. In Hengelo wordt er om 14:00 uur afgetrapt.