BSC Unisson speelt voor de derde keer op rij gelijk (2-2)

Op zondag 13 maart stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd tegen sv Almelo op het programma. Na twee gelijke spelen was een overwinning zeer wenselijk voor het eerste elftal van BSC Unisson om zo een goede uitgangspositie op de nacompetitie voor promotie te behouden. Martijn Brinkman (ziek), Willem Hoitzing (blessure), Pelle Wermer (AZ-Twente) en Hendrik Nijenhuis (vakantie) waren niet in de gelegenheid om mee te spelen. Daar kwamen op zondagochtend de gebroeders Michel en Pascal ter Meer nog bij, omdat zij in contact waren geweest met iemand die corona heeft. Om nog met voldoende spelers richting Almelo af te reizen, werden Coen Swidde en Dennis van Ommen vroegtijdig na de kant gehaald bij het tweede elftal. Zij zouden daar in eerste instantie meer minuten maken. Verder was Dion Morsink uit de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald.

1.Luuk van Ham, 8.Joep Timmers, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 2.Frank Mosman, 18.Julian Weber, 12.Huub Hassink, 16.Lennart Weber, 14.Bram Klein Poelhuis, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(C)

Wissels: 5.Daan Wiggers, 6.Dennis van Ommen, 7.Dion Morsink en 19.Coen Swidde

Om 14:00 uur werd er deze middag door BSC Unisson voor de eerste keer afgetrapt in Almelo. In de schaduw van deze wedstrijd in de 4e klasse A stond de wedstrijd tussen Heracles en Vitesse die een half uurtje later aftrapten op een meter of 100 afstand. De Boekelose formatie begon goed aan de wedstrijd en wist veel tweede ballen te winnen in het eerste kwart van de wedstrijd. Na een kwartier voetballen komt BSC Unisson uit een cornerbal op voorsprong. Lennart Weber neemt deze cornerbal en deze komt voorbij de tweede paal onverwachts bij Arjan Wissink voor de voeten. Arjan brengt de bal opnieuw voor de goal en het is Pim Ratering die de bal tegen de touwen kopt (0-1). Langzaam begint Almelo steeds beter in de wedstrijd te komen en laten de middenvelders van de thuisploeg hun voetballende kwaliteiten zien. Dit zorgt voor een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Luuk van Ham. Luuk weet zelf een tweetal goede reddingen te verrichten en ziet enkele inzetten langs de voor ons goede kant van het aluminium gaan. Tien minuten voor rust komt de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt binnengetikt door de spits die op randje buitenspel stond.

In de tweede helft gaat het in het eerste kwartier gelijk op. Aan beide kanten zijn er wat mogelijkheden. Bij BSC Unisson is Arjan Wissink met een schot uit de draai dichtbij een Boekelose voorsprong. Na een uur spelen is het de thuisploeg dat op voorsprong komt. De spits van sv Almelo krijgt op 20 meter afstand ruimte om te schieten en schiet de bal om Robert Roossink heen. Keeper Luuk van Ham ziet de bal hierdoor wat later aankomen en heeft geen antwoord op deze inzet (2-1). Vanaf dit moment gaat BSC Unisson vol gas op jacht naar de gelijkmaker. Schoten van Huub Hassink en Julian Weber gingen net naast en Pim Ratering miste kracht bij een volley. In de 87e minuut gaat de bal op de stip in het voordeel van BSC Unisson. Bij een schot van Huub Hassink krijgt een verdediger de bal tegen de arm die op dat moment boven zijn hoofd is. Arjan Wissink neemt plaats achter de bal en weet de gelijkmaker op het scorebord te zetten door deze strafschop te benutten (2-2). Bij sv Almelo is de pijp op dat moment al helemaal leeg en meerdere spelers bij BSC Unisson hebben nog wat energie over, dus de pleog van Michel Weiss ging ook nog volop op jacht naar de winnende treffer. Een voorzet van Bram Klein Poelhuis wordt door Arjan Wissink panklaar gelegd voor de inkomen lopende Coen Swidde. Met zijn linkerbeen kan Coen echter niet hard genoeg afdrukken en zodoende is het een eenvoudige prooi voor de doelman van Almelo. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd lijkt Bram Klein Poelhuis met een zondagsschot de winnende treffer te maken, maar zijn inzet gaat via de binnenkant van de paal voor het doel langs. Hierna fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en is het derde gelijkspel op rij een feit (2-2). Gezien de gehele wedstrijd is een gelijkspel wel een juiste afspiegeling van deze wedstrijd, maar met wat meer geluk had de Boekelose formatie de volle mep mee kunnen nemen in de slotfase.

Op zondag 20 maart komt Fleringen op bezoek op De Zweede. In de uitwedstrijd werd er eerder dit seizoen onnodig met 1-0 verloren. Aankomende zondag heeft BSC Unisson de kans om zich daarvan te revancheren. Op sportpark De Zweede wordt er aankomende zondag om 14:00 uur afgetrapt.