BSC Unisson JO19-1 verliest door zwakke eerste helft (4-0)

Op zaterdag 19 maart moesten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers het in Enschede opnemen tegen Rigtersbleek JO19-2. Voor BSC Unisson een mooie kans om het onnodige gelijkspel vorige week tegen Losser weg te spoelen. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbrak Dion Morsink vanwege vakantie en was Lex de Koning niet fit genoeg om te spelen. Lex was wel beried om de vlag in de hand te nemen bij afwezigheid van Marten Schartman. Om met voldoende spelers richting Rigtersbleek te gaan, werd Aron Odink van de JO19-2 bij de wedstrijdselectie gehaald. De JO19-2 hoefde deze middag niet te voetballen, omdat de tegenstander van hen te weinig mensen had.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alexander Zivak, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Ilya Stemerdink, 7.Bart Scholten, 8.Steven Luttikhedde, 9.Dirk Wolff, 10.Mees Oude Egberink en 11.Stan Weterholt

Wissels: 12.Niels Barels en 14. Max Bayer en 15.Aron Odink

BSC Unisson JO19-1 begon goed aan de wedstrijd. Binnen een minuut kreeg het al een grote kans om de score te openen via Dirk Wolff. Dirk is het centrale duo te snel en slim af en verschijnt oog in oog met de doelman. Dirk wil de bal onder de keeper doorschuiven, maar stuit op het been van de doelman. Vlak hierna krijgt Stan Weterholt een goede mogelijkheid. Hij lobt de bal over de doelman heen, maar ziet een verdediger de bal van de lijn halen. De eerste de beste keer dat Rigtersbleek in ons strafschopgebied is, is het gelijk raak. Twee spelers mogen vrijuit combineren en de bal wordt vervolgens in de hoek geschoven (1-0). Vlak hierna wordt de marge verdubbeld als er wederom niet strak genoeg wordt verdedigd. De aanvoerder van Rigtersbleek mag vrij aannemen en afdrukken. Hij ziet zijn inzet nog gekeerd worden door Niels van der Steeg, maar bij de rebound, waar hij wederom alle ruimte krijgt, is het wel raak. Via Bart Scholten krijgt BSC Unisson enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar Bart had het vizier niet helemaal op scherp staan vandaag en ziet zijn inzetten naast het doel van de Bleek gaan. De spitsen van Rigtersbleek hadden het vizier wel op scherp staan en maken in de eerste helft nog een derde en vierde treffer. Bij beide treffers werd er wederom niet strak genoeg verdedigd en stonden we toe te kijken.

In de rust komen Niels Barels, Aron Odink en Max Bayer in de ploeg voor Stan Weterholt, Steven Luttikhedde en Guus van Aalst.

Ondanks dat in veel gevallen een 4-0 achterstand niet meer goedgemaakt wordt, ging BSC Unisson haastig op zoek naar een treffer. In de tweede helft kreeg het veel kansen, maar er was geen enkele speler die het vizier op scherp had staan. Dirk Wolff die normaal gesproken erg koelbloedig is, kreeg enkele goede mogelijkheden, maar vond de keeper meermaals op zijn pad. Vrije trappen van Mees Oude Egberink gingen rakelings naast het doel en in de slotfase zag Guus van Aalst, die weer in de ploeg was gekomen, een schot uiteenspatten op de lat. Ondertussen was Rigtersbleek conditioneel wel leeg en loerde het voornamelijk op de counter. De defensie van BSC Unisson hielp hen hier ook nog bij door twee persoonlijke fouten te maken, maar Niels van der Steeg wist in de tweede helft zijn doel schoon te houden. Na 90 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de ruime nederlaag een feit. Geconcludeerd kan worden dat de dikke nederlaag enigszins geflatteerd is, maar als je zo slap verdedigd en zelf de kansen niet afmaakt dan is de nederlaag zeker verdiend.

Aankomende zaterdag komt ATC op bezoek in Boekelo. Op Sportpark De Zweede wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt.