BSC Unisson JO19-1 speelt gelijk in Losser (4-4)

Op zaterdag 12 maart moesten de jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers het in Losser opnemen tegen KVV Losser JO19-2. Voor BSC Unisson een mooie kans om de zure nederlaag van vorige week tegen Victoria’28 weg te spoelen. Bij BSC Unisson JO19-1 ontbrak Chris Voerman vanwege corona en was Max Bayer een weekendje weg.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alexander Zivak, 3.Lex de Koning, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Ilya Stemerdink, 7.Steven Luttikhedde, 8.Niels Barels, 9.Bart Scholten, 10.Mees Oude Egberink en 11.Stan Weterholt

Wissels: 12.Dion Morsink en 13.Dirk Wolff

Bij Losser was het ontzettend druk op het sportpark en vandaar ook het late aanvangstijdstip van 16:15 uur. Er was ook geen mogelijkheid om warm te lopen op het speelveld en zodoende moest er uitgeweken worden naar een grasveld waar menig boer zijn vee nog niet op durft te laten grazen. Ondanks een zeer matige warming-up begon BSC Unisson goed aan de wedstrijd. Het was de betere ploeg en wist de thuisploeg terug te dringen op de eigen helft. Na 18 minuten voetballen komt BSC Unisson JO19-1 op voorsprong. Van achteruit geeft Guus van Aalst de bal mee in de loop bij Alexander Zivak op de rechterflank. Alexander geeft voor en het is Steven Luttikhedde die de bal in de verre hoek kopt (0-1). Na deze vroege voorsprong zakt BSC Unisson wat weg en gaat het mee in het rommelige voetbal van de tegenstander. Er wordt ontzettend veel balverlies geleden en het tempo daalt naar een bedroevend niveau. Desondanks weet BSC Unisson nog wel een aantal goede kansen te creëren, maar gescoord wordt er niet meer voor de rust.

In de rust komen Dion Morsink en Dirk Wolff in de ploeg voor Lex de Koning en Stan Weterholt.

De intentie was om in de tweede helft snel voor een tweede treffer te zorgen om op deze manier snel de mokerslag te kunnen uitdelen. Na vijf minuten in de tweede helft wordt de tweede Boekelose treffer gemaakt. Bart Scholten krijgt de bal in bezit na een defensieve fout bij de thuisploeg. Bart kapt zijn directe tegenstander uit en lobt de bal over de uitkomende doelman heen (0-2). Lang kon BSC Unisson niet van de marge van twee genieten, want in de 57e minuut weet KVV Losser JO19-2 de gelijkmaker te maken. Hierna gaat het ontzettend hard met de doelpunten. In de 63e minuut maakt Dirk Wolff er 1-3 van op aangeven van Bart Scholten. Vanaf de aftrap weet Losser binnen een minuut de 2-3 te maken. In de 69e minuut maakt Dion Morsink er op aangeven van Bart Scholten 2-4 van, maar ook na deze treffer weet Losser binnen een minuut de volgende aansluitingstreffer te maken. Tien minuten voor tijd komt Losser zelfs op gelijke hoogte en moet BSC Unisson alle zeilen bijzetten om met een overwinning terug te kunnen gaan richting Boekelo. Er zijn nog enkele mogelijkheden voor BSC Unisson, maar ook Losser weet nog twee keer gevaarlijk te worden op de counter. De ploeg van Arjan Wissink mag van geluk spreken dat Niels van der Steeg met een fantastische redding een vijfde goal van Losser voorkwam. Na 92 minuten spelen floot de leidsman voor de laatste keer en was de puntendeling een feit.

Na de wedstrijd was een ieder bij BSC Unisson JO19-1 erg teleurgesteld in het resultaat. Deze wedstrijd had makkelijk gewonnen kunnen worden, maar als je tot twee keer toe binnen een minuut een tegentreffer moet incasseren, nadat je zelf gescoord hebt, dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Op zaterdag 19 maart staat de volgende (uit)wedstrijd voor BSC Unisson JO19-1 op het programma. In Enschede wordt er om 15:00 uur afgetrapt bij Rigtersbleek JO19-2.