BSC Unisson speelt gelijk bij Sportclub Overdinkel (2-2)

Op zondag 15 mei moest de ploeg van Michel Weiss om 14:00 uur aantreden in Overdinkel. Michel en Pascal ter Meer en Martijn Brinkman ontbraken vanwege vakantie en Huub Hassink en Frank Mosman moesten deze wedstrijd aan hen voorbij laten gaan vanwege blessures. Coen Swidde kon de laatste weken niet trainen en sloot zodoende aan bij het tweede elftal. Naast bovengenoemde afwezigen besloot de technische staf om Arjan Wissink aan de kant te laten starten, omdat hij een dag ervoor zijn vrijgezellenfeest had gehad. Om met voldoende spelers richting Overdinkel af te reizen, werd besloten om Robin Winters vanuit het tweede elftal mee te laten gaan.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink (c), 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 13.Willen Hoitzing, 5.Daan Wiggers, 12.Julian Weber, 16.Lennart Weber, 7.Pim Ratering en 14.Bram Klein Poelhuis

Wissels: 2.Robin Winters, 10.Arjan Wissink, 11.Pelle Wermer, 9.Dennis van Ommen,

Op een zonovergoten sportpark werd er om 14:00 uur door de pupil van de week voor de eerste keer afgetrapt. De Boekelose formatie begon goed aan de wedstrijd en had veelvuldig balbezit. In de eerste twintig minuten kreeg BSC Unisson een tweetal mogelijkheden. Eerst was het Pim Ratering die in het strafschopgebied een schietkans kreeg, maar de bal niet goed raakte en vervolgens kreeg Julian Weber een goede mogelijkheid na een uitstekende actie van Bram Klein Poelhuis. Bram legde de bal terug richting de 16 meter en Julian bedacht zich geen moment en haalde vol uit. Zijn inzet ging over het doel van de tegenstander. Na ruim twintig minuten spelen komt BSC Unisson op voorsprong door gelegenheidsmiddenvelder Willem Hoitzing. Samen met Pim Ratering combineert hij door de as van het veld en soms met wat geluk krijgen ze de bal nog mee. De bal rolt vervolgens door de benen van de doelman richting de doellijn. Met een sliding zorgt Willem ervoor dat de laatste man de bal niet meer weg kan werken en zodoende is de 0-1 een feit. Na deze treffer is er een korte drinkpauze en deze deed BSC Unisson geen goed. Het baltempo ging wat omlaag en bi balbezit van de tegenstander zakten we te ver in. Na een half uur spelen weet Sportclub Overdinkel de gelijkmaker op het bord te zetten. Door een onnodige overtreding wordt de bal op de stip gelegd en de strafschoppennemer van Overdinkel schiet de bal hard en laag in de hoek en laat Luuk van Ham kansloos (1-1). Dit is tevens de ruststand en in de rust wordt er één wijziging doorgevoerd. Julian Weber heeft wat last van zijn hamstring en hij wordt vervangen door Pelle Wermer.

Gezien de tussenstanden op de andere velden is het van groot belang dat BSC Unisson zelf wint om nog een kleine kans op nacompetitie voor promotie te behouden. Na een paar minuten in de tweede helft loopt BSC Unisson helemaal achter de feiten aan als de kleine behendige aanvaller van Overdinkel drie verdedigers mag passeren en de bal in de lange hoek mag schuiven (2-1). Om minimaal de gelijkmaker te forceren worden Arjan Wissink en Dennis van Ommen binnen de lijnen gebracht voor Willem Hoitzing en Robert Roossink. Door deze aanvallende wissels krijgt BSC Unisson weer meer initiatief, maar liggen er voor de thuisploeg ook weer kansen op de counter. Een kwartier voor tijd weet Pelle Wermer de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Pelle krijgt van ruim 20 meter een vrije schiet kans en ziet de bal hard in de bovenhoek gaan (2-2). Hierna krijgt BSC Unisson nog een paar mogelijkheden om met een overwinning huiswaarts te keren. Arjan Wissink was het dichtste bij met een kopbal op aangeven van Bram Klein Poelhuis. De keeper wist deze inzet echter te keren. Ondertussen kreeg Overdinkel ook nog enkele mogelijkheden, maar ook zij wisten niet meer te scoren. Na 93 minuten voetballen floot de prima fluitende leidsman voor de laatste keer en was het gelijkspel een feit. Achteraf kan geconcludeerd worden dat een gelijkspel de juiste afspiegeling was van deze wedstrijd. Door de uitslagen op de andere velden wordt het voor BSC Unisson heel lastig om de vierde plaats nog te behalen, maar er is nog een kleine kans. Zo lang die kans er is, moet daarvoor gestreden worden…..

Aankomende zondag speelt BSC Unisson op Sportpark De Zweede tegen Almelo. Er wordt dan om 14:00 uur afgetrapt.