BSC Unisson onnodig onderuit tegen sv Almelo (2-5)

Op zondag 22 mei moest de ploeg van Michel Weiss om 14:00 uur op Sportpark De Zweede aantreden tegen sv Almelo. Michel en Pascal ter Meer, Daan Wiggers en Martijn Brinkman ontbraken vanwege vakantie. Daarnaast kon Huub Hassink niet meespelen vanwege een polsblessure. Coen Swidde kon de laatste weken niet trainen en sloot zodoende aan bij het tweede elftal. Om met voldoende spelers aan de wedstrijd te kunnen beginnen, werd Luc Nibbelink van tweede elftal bij de wedstrijdselectie gehaald. Luuk van Ham was wel aanwezig, maar was een groot vraagteken. Uit voorzorg was Brian Pieper bereid bevonden om aan te sluiten en dit bleek een goede zet. In de warming-up moest Luuk van Ham al afhaken en zodoende startte Brian in de basis.

Opstelling BSC Unisson:

21.Brian Pieper, 6.Hendrik Nijenhuis, 3.Robert Roossink, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 13.Willen Hoitzing, 9.Dennis van Ommen, 11.Pelle Wermer, 16.Lennart Weber, 7.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink(c)

Wissels: 1.Luuk van Ham, 2.Frank Mosman, 7.Luc Nibbelink, 14.Bram Klein Poelhuis en 18.Julian Weber

Op een zonovergoten sportpark De Zweede werd er om 14:00 uur door de pupil van de week Stefano Cattari voor de eerste keer afgetrapt. BSC Unisson kwam goed uit de startblokken en kreeg al snel de eerste kansen. Na vijf minuten spelen was de verdiende voorsprong er. Op aangeven van Pelle Wermer zette Arjan Wissink de 1-0 op het scorebord. De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en na tien minuten wist Pim Ratering de marge te verdubbelen naar 2-0. Ook bij de tweede treffer was Pelle Wermer de aangever. De ploeg van Michel Weiss kreeg hierna nog enkele mogelijkheden om een derde treffer te maken. Zo verlengde Pim Ratering een bal uitstekend op Arjan Wissink, maar die wachtte op zijn beurt te lang met afronden en stuitte op de keeper. Lennart Weber kreeg nog een schietkans van rand 16-meter, maar zag zijn inzet geblokt worden. Niet veel later kon Pelle Wermer vanaf de zijkant afdrukken, maar zijn schot belandde in het zijnet. Almelo kwam langzaam steeds beter in de wedstrijd en wist de creatieve middenvelders steeds vaker te bereiken en maakte vervolgens op de juiste manier gebruik van de fysiek sterke spits. Uit het niets wisten zij de aansluitingstreffer te maken. Na een ingooi kon een middenvelder van Almelo van twintig meter afstand schieten. Zijn schot werd door een verdediger aangeraakt en stuiterde zodoende buiten bereik van Brian Pieper in het doel. Tien minuten voor rust weten de gasten ook de gelijkmaker te maken. De centrale middenvelder wordt in het strafschopgebied vrijgespeeld en kan afdrukken. Jeroen Assink vliegt hier echter voor en blokt zijn inzet. In de rebound is het dezelfde middenvelder die het nogmaals kan proberen. Met rolletje gaat de bal tussen Jeroen Assink en Brian Pieper door het doel in (2-2). Vlak voor rust komt Almelo door onnodig balverlies van BSC Unisson op het middenveld op voorsprong. Lennart Weber wil de bal breed spelen op Dennis van Ommen, maar de aanvallende middenvelder van Almelo had dit doorzien. Vervolgens krult deze linksbenige speler van Almelo de bal in de lange hoek (2-3).

In de rust is de teleurstelling en frustratie groot, want hoe zuur en onnodig is het als je een voorsprong zo weggeeft. De Boekelose formatie heeft echter nog driekwartier om de achterstand weer om te buigen en gaat hier in de tweede helft vol voor. Er wordt meer druk gezet naar voren, maar hierdoor krijgt Almelo op de counter ook meer ruimte. Het is de beginfase van de tweede helft toch BSC Unisson wat de betere kansen krijgt. Pim Ratering is een keer gevaarlijk in het strafschopgebied en Arjan Wissink ziet een inzet gekeerd worden door de doelman. Verder is BSC Unisson vaak onzorgvuldig in de laatste passes om net niet tot kansen te komen. Almelo probeert ondertussen met blessurebehandelingen en overtredingen het tempo uit de wedstrijd te halen. Tien minuten voor tijd komt Almelo uit een counter op een 2-4 voorsprong en lijkt de wedstrijd beslist. Ondanks deze domper doet de thuisploeg er nog alles aan om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. BSC Unisson komt dichtbij, maar een inzet van Pim Ratering wordt van de lijn gehaald. In blessuretijd weet Almelo bij een uitval de 2-5 te maken.

Een teleurstellende nederlaag die ervoor zorgt dat de kans op nacompetitie voor BSC Unisson heel erg klein is geworden. In het slechtste geval (zie Heracles Almelo) kan BSC Unisson nog nacompetitie voor degradatie moeten spelen en daarom is het van groot belang dat de ploeg van Michel Weiss aankomende zondag weet te winnen bij vv Oldenzaal. De tegenstander van aankomende zondag verkeerd in noodweer en nacompetitie voor degradatie is voor hen bijna niet meer te voorkomen.