BSC Unisson JO19-1 overklast RSC JO19-2 (12-1)

Op zaterdag 14 mei stond voor BSC Unisson JO19-1 de thuiswedstrijd tegen RSC JO19-2 uit Rossum op het programma. De jongens van Arjan Wissink en Joep Timmers spelen normaal hun thuiswedstrijden op kunstgras, maar de laatste twee thuiswedstrijden speelt de JO19-1 tegelijk met de JO17-1 thuis. Daarom is in overleg besloten dat beide teams één keer op kunsgras en één keer op gewoon gras zouden spelen. Vandaag moest de JO19-1 op veld 2 aantreden. Bij BSC Unisson JO19-1 was Lex de Koning geblesseerd en was Ilya Sterdink een weekend weg. Daarnaast werd trainer Arjan Wissink voor wedstrijd opgehaald op Sportpark De Zweede voor zijn vrijgezellenfeest. Vooraf was al geregeld dat Michel Weiss (trainer eerste elftal) de honneurs waar zou nemen vandaag.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Nino Peterinck, 2.Max Bayer, 3.Chris Voerman, 4.Guus van Aalst(C), 5.Sem Weterholt, 6.Stan Weterholt, 7.Alexander Zivak, 8.Niels Barels, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels: 12. Dirk Wolff, 14.Steven Luttikhedde en 16.Niels van der Steeg

BSC Unisson JO19-1 had vandaag geen kind aan de gasten uit Rossum. De tegenstander had slechts elf spelers op de been weten te krijgen en was pas enkele minuten voor aanvang op het veld voor de warming-up. Al na vijf minuten voetballen kwam BSC Unisson op voorsprong. Alexander Zivak kreeg de bal net buiten het strafschopgebied en zette de 1-0 op het scorebord. Hierna krijgt RSC JO19-2 een goede mogelijkheid, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Na een kwartier is het Dion Morsink die met een snoekduik, op aangeven van Mees Oude Egberink, de marge verdubbeld. Hierna is het de beurt aan Niels Barels die een vrije bal binnenschiet (3-0). Na een half uur maakt Alexander Zivak er 4-0 van op aangeven van Sem Weterholt. Hierna wordt BSC Unisson een beetje gemakzuchtig en geeft het RSC de kans om een treffer te maken door de bal slecht weg te werken. Hier maken zij dankbaar gebruik van en zodoende wordt het 4-1. Voor rust wordt de wedstrijd echter al beslist. RSC maakt een handsbal en de toegekende strafschop wordt benut door Dion Morsink. Op slag van rust is het Stan Weterholt die met een mooie steekpasses Bart Scholten alleen voor de doelman zet en met een mooie lob maakt Bart en 6-1 van.

In de tweede helft gaat BSC Unisson JO19-1 vrolijk verder waar het gebleven was. Guus van Aalst stuurt in de 50e minuut Dirk Wolff aan de zijkant weg. Dirk houdt op zijn beurt het overzicht en geeft voor op Dion Morsink en die maakt zijn derde van de middag en maakt er 7-1 van. Acht minuten later is het weer raak als de ingevallen Steven Luttikhedde de bal afgeeft op Dion Morsink. Met een droge knal vanaf de 16 meter maakt Dion er 8-1 van. Na een uur voetballen valt de negende Boekelose treffer. Een cornerbal van Mees Oude Egberink wordt binnengekopt door Steven Luttikhedde. De wedstrijd is natuurlijk allang gelopen, maar BSC Unisson JO19-1 wil meer. Twintig minuten voor tijd maakt Dion Morsink zijn vijfde goal van de middag op aangeven van Dirk Wolff (10-1). Vijf goals in een wedstrijd is erg knap, maar voor Dion nog niet genoeg. Op aangeven van Nino Peterinck maakt Dion ook nog zijn zesde goal van de middag (11-1). Het slotakkoord is in de laatste minuut voor Stan Weterholt. Vanaf 30 meter schiet hij de bal over de keeper van RSC heen en bepaalt de eindstand op 12-1. Een vrij eenvoudige, maar dik verdiende overwinning.

Aankomende zaterdag komt BSC Unisson JO19-1 niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 28 mei op Sportpark De Zweede. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen en ATC’65 JO19-7 uit Hengelo is dan de tegenstander en er zal dan om 15:00 uur afgetrapt worden. Als BSC Unisson JO19-1 die wedstrijd wint dan eindigen ze op een keurige tweede plaats in de 3e klasse.p>