BSC Unisson ronde verder in de nacompetitie voor promotie door overwinning op SDOL (4-2)

Op zondag 2 juni stond de eerste nacompetitiewedstrijd voor promotie op het programma voor BSC Unisson. Om daadwerkelijk te promoveren moet de ploeg van trainer Michel Weiss drie wedstrijden winnend weten af te sluiten en de eerste horde was SDOL uit Luttenberg. Bij BSC Unisson waren Mick Koenderink, Pim Ratering en Dave Voogtsgeerd niet inzetbaar vanwege blessures. Uit het tweede elftal sloten Aron Odink, Bram Klein Poelhuis en Dennis van Ommen aan. Ook werd Niek Dekker bij de wedstrijdselectie gehaald om als wisselkeeper te fungeren.
Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman en 10.Arjan Wissink©

Wissels:
5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 11.Bram Klein Poelhuis, 14.Aron Odink en 15.Joost Aalpol, 17.Dennis van Ommen en 21. Niek Dekker
In de eerste helft was het SDOL wat meer balbezit had, maar geen enkele kans wist te creëren. BSC Unisson stond goed georganiseerd en kwam zelf meerdere keren gevaarlijk in het strafschopgebied van de opponent. Grote kansen waren er echter in het eerste bedrijf aan beide kanten niet, maar door het belang van de wedstrijd was het wel een boeiende en spannende pot. De ploeg van trainer Michel Weiss wist echter wel met een lekker gevoel de kleedkamer op te zoeken, want vlak voor de rust werd er twee keer gescoord. De eerste treffer kwam van de voet van Huub Hassink. Op de punt van het strafschopgebied bedenkt Huub zich geen moment en met een lekkere volley schiet hij de bal over de doelman die twee meter voor zijn doel staat (1-0). Deze marge wil de Boekelose formatie graag behouden tot aan de rust, maar er lag ook ruimte voor meer. Na een goed lopende aanval is het Arjan Wissink die de bal net buiten het strafschopgebied op zich af ziet komen. Hij weet deze goed te raken en via de binnenkant van de paal tegen de touwen te werken (2-0).
Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
In de tweede helft is het aan de kant van BSC Unisson wat onrustiger. De tijd tikt gelukkig langzaam weg en het lijkt erop dat BSC Unisson zich kan gaan opmaken voor de volgende ronde, maar in de slotfase (80e minuut) weet SDOL met een afstandsschot de spanning volledig terug te brengen (2-1). Vijf minuten later vliegt de vlam even in de pan na een overtreding van Rens Boerkamp. Rens heeft de intentie de bal te spelen, maar is net te laat en haakt zodoende zijn tegenstander. Meerdere spelers van SDOL beginnen te duwen en trekken en vooral de aanvoerder laat zich van zijn beste kant zien. Hij grijpt Joep Timmers bij de keel en krijgt hiervoor slechts een gele kaart. De toegewezen vrije trap wordt door de centrale verdediger van SDOL in de bovenhoek gekruld (2-2) en BSC Unisson kan en moet weer opnieuw beginnen. In de resterende minuten van de officiele tijd is het SDOL dat meer aanspraak maakt op de overwinning dan de thuisploeg. Na 95 minuten voetballen fluit de scheidsrechter af en denken er een aantal al aan de penalties, maar er moest toch eerst verlengd worden. In plaats van (ruim) 90 was het vandaag dus een wedstrijd van (ruim) 120 minuten.
Kan een afbeelding zijn van 10 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en de tekst 'BSE ላኖ'
In de verlenging was het BSC Unisson dat het initiatief weer overnam en al binnen drie minuten weer op voorsprong kwam. Op de rand van het strafschopgebied mocht Martijn Brinkman aanleggen voor een vrije trap en hij krulde deze bal in de bovenhoek (3-2). In de reguliere speeltijd was BSC Unisson enigszins aan het wankelen, maar in de verlenging was dit niet het geval. Heel volwassen werd de wedstrijd uitgespeeld en ook conditioneel bleef de meerderheid overeind. Dit was ook aan het aantal wissels te zien wat er toegepast werden. SDOL wisselde in totaal vijf keer en Michel Weiss voerde drie wissels door. Een vierde treffer zat er eerder aan te komen dan opnieuw een gelijke stand en die beslissende treffer viel ook in de laatste minuut van de verlenging. Huub Hassink draaide een vrije bal vanaf de zijkant fantastisch via de binnenkant van de paal in de verre hoek (4-2).
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
Als collectief is er vandaag gestreden en uiteindelijk de overwinning binnengehaald. Aankomende zondag komt SC Rheden op bezoek in Boekelo en zullen we alles uit de kast halen om de finale van de nacompetitie te halen. In Boekelo wordt er zondag 9 juni om 14:00 uur afgetrapt.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink