Voorbeschouwing BSC Unisson – SC Rheden zo. 9 juni 14.00 op De Zweede

BSC Unisson heeft het afgelopen seizoen een prima prestatie geleverd door met 61 punten en slechts 5 punten achter kampioen Vogido, een 2e plaats voor zich op te eisen in de 4e klasse B zondag

Maar wat heet….. het afgelopen seizoen….., want BSC Unisson zit nog volop in de strijd om promotie. De 2e plaats betekende in ieder geval een thuiswedstrijd tijdens de 1e 2 ronden. Na de 4-2 winst nv op SDOL afgelopen zondag, komt aanstaande zondag 9 juni SC Rheden naar De Zweede. Wordt er ook nu gewonnen, dan volgt op 16 juni de finale op neutraal terrein.

Voordat het zover is zal er eerst nog een harde noot gekraakt moeten worden, die SC Rheden heet. Deze club ontstond op 1 juli 2016 na een fusie tussen het roemruchte VV Rheden en VV Worth-Rheden. Als oprichtingsdatum wordt echter 6 september 1904 aangehouden en daarmee is de 100+ Rheden 15 jaar ouder dan onze BSC Unisson (1919). De voorganger is maar liefst 4 keer amateurkampioen van Nederland geweest, voor het laatst in 1992. In de 2e helft van de vijftiger jaren speelde men zelfs nog betaald voetbal.

Terug naar het heden. De fusieclub SC Rheden is een middelgrote vereniging met 8 seniorenteams, een G-team en 19 jeugdteams. SC Rheden degradeerde in het seizoen 2021/2022 naar de 4e klasse, maar keerde na 1 seizoen na het behalen van het kampioenschap alweer terug naar de 3e klasse. Dit seizoen eindigde SC Rheden als promovendus in de 3e klasse B als 11e met 27 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 47-73) en werd zo veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud.

De 1e nacompetitiewedstrijd werd afgelopen zondag met 3-1 gewonnen tegen Reutum, de nummer 12 uit 3A. Grote man was Patrick d’ Hulst, topscorer aller tijden met 125 treffers, die alle 3 doelpunten voor zijn rekening nam. Hij was met 14 doelpunten tijdens de reguliere competitie tevens verenigingstopscorer. Stan Jansen en Jochem van Gaalen lijken dit seizoen de overige spelers met “torinstinct”. Beiden goed voor 8 treffers.

De Rhedenaren, die voor het 4e jaar op rij onder leiding staan van clubman John Farkas, zullen er ongetwijfeld alles aan doen om het onze jongens zo moeilijk mogelijk te maken op weg naar de felbegeerde promotie.

We hopen zondag 9 juni dan ook op een vol Sportpark De Zweede en rekenen op volle steun van iedereen die BSC Unisson een warm hart toedraagt. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Beijen, geassisteerd door 2 neutrale assistent-scheidsrechters. De aftrap is om 14.00 uur.

 

Fred Almoes