BSC Unisson in de media (Tubantia 03-06-2024): “Vechtlust levert BSC Unisson winst op”

Vechtlust levert BSC Unisson winst op

BLIJDSCHAP BIJ BSC UNISSON NA DE OPENINGSTREFFER. DE PLOEG WON UITEINDELIJK MET 4-2 VAN SDOL. NESIMAGES/MICHAEL BULDER
In de competitie kwam BSC Unisson uiteindelijk net tekort voor de titel en dus moest de knop om voor de nacompetitie. Tegen SDOL was er een verlenging voor nodig, maar viel het kwartje toch de goede kant op voor de thuisploeg: 4-2.
NESIMAGES/MICHAEL BULDER

Het hele seizoen draaide BSC Unisson mee in de top van de vierde klasse B. De ploeg eindigde uiteindelijk op de tweede plek op vijf punten achterstand van kampioen Vogido en zag de titel dus net aan de neus voorbijgaan.

“Het kampioenschap was niet het doel, maar je probeert natuurlijk wel zo lang mogelijk mee te doen”, vertelt trainer Michel Weiss. “Uiteindelijk hadden we aan het eind van het seizoen met 61 punten een mooi aantal behaald. Volgens mij waren we in andere klassen daar ook gewoon kampioen mee geweest.”

Lang stilstaan bij het mislopen van de titel deed Unisson niet. “We hebben het er kort over gehad, maar zijn daarna meteen weer doorgegaan. De aandacht lag al snel bij de volgende wedstrijd”, aldus Weiss.

Knop om
De knop was dus vrij snel omgezet bij de Boekelose verenging en dat was nodig ook. Via de nacompetitie kan de ploeg nog promotie naar de derde klasse behalen en in het toetje was SDOL de eerste horde. Het bleek meteen een lastige opgave, want in de eerste helft kwam BSC Unisson er eigenlijk niet aan te pas. Vrijwel uit het niets kwam de thuisploeg voor rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Huub Hassink en Arjan Wissink “We hadden het in de eerste helft niet, maar konden uiteindelijk wel met een lekker gevoel de rust in”, blikte Weiss terug op het moeizame begin van zijn ploeg.

Het lekkere gevoel wist BSC Unisson in de tweede helft ook lang vast te houden, tot in de 80ste minuut ineens de aansluitingstreffer viel. Een afstandsschot vloog binnen en het momentum kwam weer bij de bezoekers te liggen. SDOL rook bloed en bleef de aanval zoeken. Een overtreding van BSC Unisson zorgde voor het nodige tumult op het veld en nadat het opstootje eindelijk was gesust, werkte SDOL uit de vrije bal de gelijkmaker tegen de touwen.

Onderbreking
In de resterende minuten had de thuisploeg het erg zwaar en leek de wedstrijd zelfs helemaal omgekeerd te worden door SDOL. Een derde tegentreffer bleef echter uit, waardoor de thuisploeg met hangen en wurgen de verlenging wist te bereiken. De korte onderbreking deed het elftal klaarblijkelijk goed, want al in de derde minuut van de verlenging kwam BSC Unisson weer op voorsprong via een vrije bal van Martijn Brinkman. Uiteindelijk bepaalde Hassink door via een vrije bal zijn tweede van de middag er in te schieten de eindstand op 4-2.

“Dit zijn wedstrijden op zich. Vandaag was het erg zwaar en zeker de 2-2 sloeg in als een bom”, aldus Weiss na afloop. “Je moet dan zien te herstellen en uiteindelijk trekken we het toch nog recht door twee vrije ballen, die er beide goed in zaten.”

Door de moeizame overwinning houdt Unisson de kans op promotie naar de derde klasse dus in leven. Dat er volgend jaar op sportpark De Zweede in de derde klasse gespeeld gaat worden, is volgens Weiss goed mogelijk. “Promotie zit er voor ons echt wel in. We hebben er ook echt de ploeg voor”, zegt hij. “Maar we zijn er nog niet, want we hebben nu nog twee finales te spelen.”

BSC Unisson – SDOL 4-2 Voor plek in de derde klasse, eerste ronde
Score: 44. Hassink 1-0, 45+1 Wissink 2-0, 80. Ramaaker 2-1, 86. P. Jansen Holleboom 2-2, 93. Brinkman 3-2, 120+2 Hassink 4-2.
BSC Unisson: Van Ham, Assink, Roossink, Timmers (111. Van Ommen), Tankink, Hoitzing (106. Odink), Boerkamp, Brinkman, Hassink, Weber (64. Klein Poelhuis), Wissink.
Scheidsrechter: Reijers. Gele kaart: Boerkamp, Timmers, Hassink (BSC Unisson), J. Jansen Holleboom, Hobert, Van Breen, Sibelt (SDOL).