BSC Unisson JO19-1 te sterk voor SC Meddo JO19-1 (3-2)

Op zaterdag 18 maart stond voor BSC Unisson JO19-1 de thuiswedstrijd tegen SC Meddo op het programma. De tegenstander had voorafgaand aan dit duel al vijf punten bij elkaar gesprokkeld en dat is een stuk meer dan het ene puntje van BSC Unisson JO19-1.  Voorafgaand aan deze wedstrijd was de tactiek bij alle spelers van BSC Unisson JO19-1 duidelijk. Ten koste van alles moeten de punten in Boekelo blijven, om zo een stap richting de middenmoot te zetten. Alexander Zivak was ziek en zodoende niet inzetbaar.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Niels van de Steeg, 2.Alessandro Aksu, 3.Ilya Stemerdink, 4.Guus van Aalst (c), 5.Sem Weterholt, 6.Tjeerd Overbeek, 7.Siep Roessink, 8.Stan Weterholt, 9.Dion Morsink, 10.Mees Oude Egberink en 11.Bart Scholten

Wissels:

12.Dirk Wolf, 14. Leonardo Aksu en 16.Niels Barels

BSC Unisson was de bovenliggende partij en was veel gevaarlijker dan de gasten van vandaag. Al snel kwamen de eerste mogelijkheden, maar een schot van Mees Oude Egberink ging naast het vijandelijke doel en een kopbal van Guus van Aalst ging recht op de doelman. Meddo wist hier weinig tegenover te zetten, maar kwamen toch op voorsprong. Een slap schot van buiten het strafschopgebied werd verkeerd ingeschat door Niels van de Steeg en stuiterde het doel in (0-1). Lang konden de gasten uit Meddo niet van deze voorsprong genieten, want na een fantastische actie van Stan Weterholt is het Tjeerd Overbeek die de bal in kan schieten. Zijn inzet wordt in het vijfmetergebied door Dion Morsink tegen de touwen geschoten (1-1). Hierna komt BSC Unisson ook op voorsprong als Guus van Aalst in kan dribbelen. Guus gaat net buiten het strafschopgebied een een-tweetje met Siep Roessink aan schiet de bal vervolgens hard onderin de hoek (2-1). Vlak voor rust komt Meddo toch nog weer op gelijke hoogte als de scheidsrechter niet fluit voor duwen van een Meddospeler bij een cornerbal van hen, maar wel voor de overtreding daarna van Dion Morsink. De bal wordt op de stip gelegd en vervolgens onberispelijk binnengeschoten (2-2).

In de rust kwamen Dirk Wolf, Leonardo Aksu en Niels Barels in de ploeg voor Alessandro Aksu, Tjeerd Overbeek en Siep Roessink. In de tweede helft ging BSC Unisson op jacht naar een nieuwe voorsprong en was het enkele keren dichtbij. Na 72 minuten voetballen weet de ploeg van Arjan Wissink en Joep Timmers zich eindelijk te belonen. In het strafschopgebied wordt Dirk Wolf naar de grond gewerkt en nu is het BSC Unisson wat van 11 meter mag aanleggen. Mees Oude Egberink schiet de bal feilloos binnen en zet daarmee de 3-2 op het scorebord. In de slotfase moest BSC Unisson JO19-1 nog wel overleven, maar echt gevaarlijk werd Meddo niet meer. Na 93 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag en is de overwinning op het sportieve SC Meddo JO19-1 een feit.

Aankomende zaterdag gaat BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Grol JO19-2. In Groenlo wordt er dan om 14:30 uur afgetrapt.