BSC Unisson op strijdlust voorbij FC Eibergen (1-0)

Na een drietal oefenwedstrijden stond op zondag 5 februari de eerste competitiewedstrijd van 2023 op het programma. De uitwedstrijd tegen FC Eibergen eindigde in september in een 1-1 gelijkspel. Thuis winnen van FC Eibergen is cruciaal  om mee te blijven doen bij de bovenste ploegen. Bij BSC Unisson ontbraken Jeroen Assink, Dennis van Ommen en Hendrik Nijenhuis vanwege vakanties. Verder waren Mick Koenderink en Lennart Weber niet inzetbaar vanwege blessures. Keeper Luuk van Ham zat noodgedwongen als reservespeler op de bank. Vanuit het tweede elftal was Luc Nibbelink bereid bevonden om na zijn wedstrijd aan te sluiten. In de warming-up kreeg BSC Unisson nog een tegenslag te verwerken, want Willem Hoitzing kon vanwege een kuitblessure niet aan de aftrap verschijnen. Na een korte warming-up nam Julian Weber zijn basisplek over.

1.Dave Voogtsgeerd, 14.Bram Klein Poelhuis, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 2.Rens Boek, 7.Pascal ter Meer, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 18.Julian Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

5.Matthijs Nagel, 6.Luc Nibbelink en 15.Luuk van Ham

In de eerste seizoenshelft kreeg BSC Unisson veel te veel doelpunten tegen en daarom werd besloten om vandaag verder in te zakken en de tegenstander op eigen helft de bal te gunnen. Daarnaast had BSC Unisson in de eerste helft de wind tegen en dit zorgde ervoor dat de ploeg van Michel Weiss nog verder terug werd gedrongen. FC Eibergen had veel meer balbezit, maar wist geen kansen te creëren door het goed verdedigen van BSC Unisson. Na een kwart wedstrijd weet BSC Unisson uit het niets op voorsprong te komen. Het is Arjan Wissink die op het middenveld wegdraait en de bal achter de achterste linie legt bij Julian Weber. Julian is zijn directe tegenstander te snel af en zijn inzet gaat via het been van de Eibergense doelman het doel in (1-0). Voor de rust kreeg Eibergen één goede kans om gelijk te maken, maar de kopbal van de linkerspits ging over het doel van de prima keepende Dave Voogtsgeerd.

Aan het begin van de tweede helft werd BSC Unisson enkele keren gevaarlijk. Eerst was het Julian Weber die de bal in het zijnet schoot en vervolgens was er een schietkans voor Huub Hassink. Hierna was het initiatief toch weer voor de gasten uit Eibergen en focuste BSC Unisson zich weer meer op het verdedigen. Om de overwinning over de streep te trekken werden Matthijs Nagel en Luc Nibbelink binnen de lijnen gebracht voor Pascal ter Meer en Julain Weber. Aan beide kanten waren er veel blessures en dit leidde ertoe dat de scheidsrechter ongeveer veertien minuten extra tijd bijtrok. In deze veertien minuten mocht FC Eibergen twee keer een vrije bal nemen vanaf de rand van het strafschopgebied. De eerste inzet was een prooi voor Dave Voogtsgeerd en bij de tweede inzet ging de bal net over. Rens Boerkamp moest zich noodgedwongen met een enkelblessure laten vervangen en voor hem kwam (doelman) Luuk van Ham in het veld. Na een hele lange wedstrijd fluit de scheidsrechter dan eindelijk voor de laatste keer en is de overwinning een feit. BSC Unisson heeft zeker niet het mooiste voetbal laten zien vandaag, maar heeft wel gestreden voor het gewenste resultaat.

Aankomende zondag gaat BSC Unisson op bezoek bij de nummer 2 uit de 4e klasse A; Rood Zwart. In de thuiswedstrijd kregen de gasten uit Delden de punten zo goed als cadeau, want door veel individuele fouten aan BSC Unisson zijde werd er destijds met 4-6 verloren. Bij een overwinning doet BSC Unisson goede zaken op de ranglijst.