BSC Unisson boekt knappe overwinning bij Rood Zwart (0-3)

Vorige week wisten de mannen van Michel Weiss en Han Dijks een goede overwinning te boeken op FC Eibergen (1-0). Op zondag 12 februari stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd bij Rood Zwart op het programma. Voor de aftrap stond BSC Unisson op een vierde plaats en Rood Zwart bezette de tweede plaats. Bij een overwinning voor de formatie uit Boekelo dan zouden zij goede zaken doen op de ranglijst, maar ook in de strijd om de tweede periode. Bij BSC Unisson ontbraken Pim Ratering (blessure), Mick Koenderink (blessure), Hendrik Nijenhuis (blessure) en Rens Boerkamp (blessure). Vorige week was doelman Dave Voogtsgeerd nog één van de uitblinkers, maar vandaag kon hij door omstandigheden geen plaatsnemen onder de lat. Gelukkig was Luuk van Ham voldoende hersteld van zijn schouderblessure en kon hij plaatsnemen in het doel.

1.Luuk van Ham, 4.Jeroen Assink, 3.Robert Roossink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 7.Pascal ter Meer, 12.Huub Hassink, 6.Willem Hoitzing, 14.Bram Klein Poelhuis, Martijn Brinkman en 10.Arjan Wissink ©

2.Dennis van Ommen, 11.Julian Weber, 15.Luc Nibbelink, 16.Lennart Weber en 21.Dave Voogtsgeerd

Op het natuurgrasveld van Rood Zwart zakt BSC Unisson iets in en gaf het de bal aan Rood Zwart. Dit verraste de thuisploeg en zij wisten niet hoe hier mee om te gaan. Van achteruit probeerde Rood Zwart wel op te bouwen, maar het vond geen enkele opening om aanvallend wat te creëren. Na drie minuten kan Bram Klein Poelhuis richting het doel van Rood Zwart snellen, maar door het matige veld stuitert de bal op en gaat zijn inzet ruim naast. In de zesde minuut krijgt BSC Unisson nog een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Pascal ter Meer snelt aan de linkerkant langs zijn tegenstander en geeft een afgemeten voorzet die wordt ingekopt door Arjan Wissink. De keeper van Rood Zwart weet deze inzet echter uit de bovenhoek te tikken en een tegendoelpunt te voorkomen. Uit de daaropvolgende cornerbal van Martijn Brinkman kan Arjan Wissink nogmaals koppen en dit keer verdwijnt de bal onder de keeper door in het doel van Rood Zwart (0-1). In het vervolg van de eerste helft is het Rood Zwart dat meer balbezit heeft, maar slechts tot één mogelijkheid komt en die is er voor de linkerspits van Rood Zwart. Zijn inzet gaat ruim over het doel van de prima keepende Luuk van Ham. De Boekelose formatie verdedigd als collectief goed en geeft Rood Zwart het idee dat er niets te halen is vandaag.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde. Rood Zwart heeft meer balbezit, maar vindt wederom geen openingen in de defensie van BSC Unisson. Na 65 minuten weet BSC Unisson de score te verdubbelen. Op aangeven van Pascal ter Meer is het Martijn Brinkman die zijn directe tegenstander op het verkeerde been zet. Zijn schot gaat via een been van een Deldense verdediger over de doelman heen het doel in (0-2). Na deze treffer probeert Rood Zwart aanvallender te gaan spelen, maar verder dan enkele cornerballen komen zij niet. Bij BSC Unisson worden gedurende de tweede helft de moegestreden Pascal ter Meer en Bram Klein Poelhuis vervangen door Lennart en Julian Weber. De frustratie dat het niet wil lukken neemt steeds meer toe bij Rood Zwart met als gevolg dat ze steeds meer overtredingen maken. De grofste charge is van de centrale verdediger van Rood Zwart die vol in de kuiten vliegt bij Arjan Wissink. De scheidsrechter bestraft dit met een gele kaart en hier mag de Deldense verdediger wel van geluk spreken. In de extra tijd weet BSC Unisson nog een keer te scoren. Vanaf de zijkant mag Martijn Brinkman een vrije trap nemen en hij geeft een afgemeten voorzet op Arjan Wissink. Arjan kopt de bal op de paal, maar heeft geluk dat hij een rebound krijgt (0-3). Hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en kon BSC Unisson drie belangrijke punten bijschrijven.

Door de carnaval en krokusvakantie speelt BSC Unisson haar eerstvolgende competitiewedstrijd pas op zondag 5 maart. Dan komt Sportclub Rekken op bezoek in Boekelo en er zal dan om 14:00 uur afgetrapt worden op Sportpark De Zweede.