BSC Unisson onderuit tegen De Tubanters (1-3)

Vorige week wist BSC Unisson, ondanks de nederlaag bij UDI, de tweede periode binnen te slepen. Nu is het nog de taak om bij de eerste zeven ploegen te eindigen om ook daadwerkelijk mee te kunnen doen in de nacompetitie voor promotie. Op zondag 19 maart kwam De Tubanters op bezoek en die ploeg staat op de achtste plek en die plek betekent dus nacompetitie degradatie. BSC Unisson kon zichzelf dus een goede dienst bewijzen door de punten in Boekelo te houden. Dennis van Ommen en Willem Hoitzing konden vanwege blessures niet meespelen en Robert Roossink was grieperig en zodoende niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

1.Luuk van Ham, 6.Hendrik Nijenhuis, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 5.Matthijs Nagel, 11.Mick Koenderink, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 16. Lennart Weber, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink ©

2.Rens Boerkamp, 3.Robert Roossink, 7.Pascal ter Meer, 14.Bram Klein Poelhuis, 15.Julian Weber en 21.Dave Voogtsgeerd

BSC Unisson was in de eerste helft veruit de betere ploeg en wist meerdere kansen te creëren. Toch was het De Tubanters dat na 8 minuten voetballen op voorsprong kwam. Bij een sporadische uitval werd de bal laag voorgezet en bij de tweede paal binnengelopen (0-1). De ploeg van Michel Weiss ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en was enkele keren dichtbij. Een kopbal van Arjan Wissink werd van de lijn gehaald, een inzet van Pim Ratering werd gekeerd door de doelman van De Tubanters en Martijn Brinkman kon tot twee keer toe met zijn mindere rechter uithalen. Beide inzetten gingen echter niet tussen de palen. Na ruim een half uur komt BSC Unisson toch op voorsprong als Lennart Weber de bal aan de zijkant van het strafschopgebied krijgt. Lennart bedenkt zich geen moment en met een streep schiet hij de bal diagonaal in het zijnet (1-1). In het laatste kwartier voor rust drukt BSC Unisson door, maar weet het niet op voorsprong te komen. Vlak voor rust is er nog een tegenslag voor BSC Unisson, want Pim Ratering valt uit met een enkel blessure. Hij werd uiteindelijk in de rust vervangen door Bram Klein Poelhuis.

In de tweede helft zakt het niveau van BSC Unisson naar een bedroevend niveau. De Tubanters krijgt iets meer balbezit in vergelijking met de eerste helft, maar weet niet tot nauwelijks wat te creëren. Twintig minuten voor tijd is het de centrale verdediger van De Tubanters die mee op komt en vier spelers vrij eenvoudig voorbij mag gaan. Vervolgens gaat hij gewillig over een uitgestoken been van BSC Unisson en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Dit buitenkansje wordt uitgepakt door de aanvallende middenvelder van De Tubanters (1-2). De Boekelose formatie moet nu op jacht naar de gelijkmaker en dit probeert BSC Unisson met enkele frisse krachten. Pascal ter Meer, Julian Weber en Rens Boerkamp komen binnen de lijnen voor Lennart Weber, Bram Klein Poelhuis en Matthijs Nagel. De wil en de intentie is er wel bij BSC Unisson, maar de uitvoering is ver ondermaats. Hierdoor blijft de defensie van De Tubanters vrij eenvoudig overeind en zijn veel ballen een prooi voor de sterk keepende doelman van De Tubanters. Daarnaast haalt De Tubanters alles uit de kast om de voorsprong over de streep te trekken en dit levert hen meerdere gele kaarten op en zelf een rode na twee keer geel. Het onsportieve gedrag van De Tubanters verdient niet de schoonheidsprijs, maar levert hen wel de drie punten op. Huub Hassink schiet nog een bal op de bovenkant van de lat en verder komt BSC Unisson niet. In de laatste minuut van de extra tijd wordt een bal hoog teruggespeeld op Luuk van Ham en die probeert de bal op zijn beurt in de ploeg te houden om wellicht nog een keer in de aanval te kunnen. Luuk raakt de bal echter verkeerd en zodoende kan de doorgelopen Tubantersspeler de bal in een leeg doel schuiven (1-3).

Een terleurstellend resultaat waarin de scheidsrechter een hoofdrol speelde, maar BSC Unisson vooral in de spiegel moet kijken. De tweede helft was ver ondermaats en dat is de reden dat er geen resultaat werd geboekt. Voorlopig moet BSC Unisson even naar onderen kijken, want op dit moment is de 8e plek dichterbij dan de 2e plek. Aankomende zondag speelt BSC Unisson weer tegen een concurrent. In Goor is dan Hector de tegenstander en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.