BSC Unisson moet zich gaan richten op nacompetitie voor promotie na nederlaag bij Bentelo (2-0)

Op zondag 12 mei stond voor BSC Unisson de uitwedstrijd bij vv Bentelo op het programma. Vooraf was duidelijk dat het geen gemakkelijke klus zou gaan worden, want Bentelo is bezig aan een uitstekend seizoen en doet het in de 3e periode ook goed. Trainer Michel Weiss kon niet beschikken over Jeroen Assink en Mick Koenderink, want zij kampen beide met een knieblessure. Uit het 2e elftal sloot Bram Klein Poelhuis aan om de wedstrijdselectie te versterken.
Opstelling BSC Unisson:

1.Luuk van Ham, 2.Tom Tankink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 5.Matthijs Nagel, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Ratering en 10.Arjan Wissink©

Wissels:
3.Robert Roossink, 7.Pascal ter Meer, 11. Bram Klein Poelhuis, 15.Joost Aalpol en 21.Dave Voogtsgeerd
Kan een afbeelding zijn van 17 mensen, mensen die voetbal spelen en mensen die volleyballen
Het was Bentelo dat beter uit de startblokken kwam en al snel tot scoren wist te komen. Na een aanval over de linkerkant kon de spits van de blauwhemden de bal van dichtbij binnenwerken (1-0). De marge werd verdubbeld na een kwartier voetballen als de laatste man van Bentelo een lange bal geeft op de snelle rechtsbuiten. Met een harde knal wordt deze bal via de onderkant van de lat binnengeschoten (2-0). Ietwat later moet Rens Boerkamp zich met een hamstringblessure laten vervangen en voor hem komt Robert Roossink in de ploeg. Na de drinkpauze herpakt BSC Unisson zich en neemt het langzaam het initiatief over. Bentelo heeft steeds meer overtredingen nodig om de Boekelose formatie af te stoppen, maar met deze vrije ballen wordt te weinig gedaan. Richting de rust komt BSC Unisson enkele keren gevaarlijk in en rondom het strafschopgebied van Bentelo, maar is de afronding niet goed. Een schot van Willem Hoitzing gaat rakelings over en Huub Hassink ziet zijn inzet gekeerd worden.
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
In de rust wordt Bram Klein Poelhuis in het veld gebracht voor Matthijs Nagel. Met veel energie gaat BSC Unisson in het tweede bedrijf op jacht naar de aansluitingstreffer. Er wordt opportunistisch gespeeld en voor iedere tweede bal wordt er gestreden. Er zijn meerdere mogelijkheden om tot scoren te komen, maar een inzet van Pim Ratering wordt gekeerd door de doelman van Bentelo en een kopbal van Arjan Wissink gaat net over de lat. BSC Unisson speelt in de tweede helft met veel mensen voor de bal en dit resulteert natuurlijk ook in veel ruimte voor Bentelo in aanvallend opzicht om de wedstrijd te beslissen. Meerdere keren kunnen zij de wedstrijd beslissen, maar het is Luuk van Ham die BSC Unisson met een aantal fantastische reddingen in de race voor een resultaat houdt. In de slotfase krijgt BSC Unisson via Robert Roossink, Martijn Brinkman, Arjan Wissink en Pim Ratering nog vier grote kansen om tot scoren te komen, maar het was vandaag zo’n dag dat de bal er niet in wilde.
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen en mensen die volleyballen
Door deze nederlaag is de achterstand met Vogido opgelopen tot vijf punten en is een kampioenschap praktisch gezien onmogelijk voor BSC Unisson. FC Eibergen wist haar wedstrijd wel te winnen en heeft de tweede plaats overgenomen van BSC Unisson en dat verschil is nu één punt in het voordeel van FC Eibergen. Door het puntverlies van De Lutte is BSC Unisson nu wel zeker van nacompetitie voor promotie. BSC Unisson hoopt de tweede plaats nog terug te kunnen veroveren en zal daarvoor de laatste twee wedstrijden winnend moeten afsluiten.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink